Marcel Ciolacu: PSD trebuie să fie la guvernare și să dea premierul!

Publicat: 08 12. 2020, 15:55
Foto: Facebook / PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, scrie, într-o postare pe Facebook, că social-democrații trebuie să intre la guvernare și să dea viitorul premier al României. În contextul în care pe 8 decembrie este sărbătorită ziua Constituției României, liderul PSD a precizat că i-a trimis președintelui Klaus Ioannis un exemplar din Legea fundamentală ”ca să aibă reperul necesar” pentru a acționa conform voinței cetățenilor.

Marcel Ciolacu susține că PSD trebuie să dea viitorul prim-ministru al României

”PSD trebuie să fie la guvernare și să dea premierul! Azi, de ziua Constituției, i-am trimis președintelui Iohannis un exemplar din Legea fundamentală a României ca să aibă reperul necesar pentru a îndeplini voința românilor!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Marcel Ciolacu: PSD trebuie să fie la guvernare și să dea premierul!

Potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie, PSD s-a clasat pe primul loc în opțiunile electoratului care s-a prezentat la urne. În aceste condiții, social-democrații au anunțat încă de duminică seară că în aceste condiții PSD trebuie să fie primul partid care merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. Iar numele vehiculat cel mai intens în ultimele zile ca propunere din partea social-democraților este cel al profesorului Alexandru Rafila, cel care a deschis lista candidaților PSD la Camera Deputaților în București și unul dintre specialiștii care au exprimat cel mai des opinii în spațiul public în contextul pandemiei de coronavirus.

”Este clar că Partidul Social Democrat a câștigat aceste alegeri și are numărul cel mai mare de parlamentari. În spiritul Constituției este prima formațiune – ne-am și pregătit, mâine sau poimâine facem un Consiliu Politic Național, unde îl vom desemna, la propunerea mea, pe domnul Rafila ca eventual prim-ministru. Noi respectăm legile și urmărim tâmpeniile făcute de Orban în fiecare zi. (…) Politica nu este balet, facem politică, dar este permis ca Președintele României să iasă și să se antepronunțe după ce alt partid a câștigat alegerile? Nu a fost suficient că a trebuit să suportăm o lună de zile ca Președintele să fie purtătorul de cuvânt al unui partid politic și al lui Orban”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, într-o intervenție pe B1 TV.

Gabriela Firea: Este indubitabil faptul căPSDa va avea cei mai mulți senatori și deputați și astfel este partidul învingător în alegeri

Un mesaj similar a venit marți după-amiază și din partea prim-vicepreședintelui PSD, Gabriela Firea.

”Este indubitabil faptul căPSDa va avea cei mai mulți senatori și deputați și astfel este partidul învingător în alegeri.(…) Mesajul nostru este foarte clar, președintele țării nu are altă variantă democratică decât să recunoască votul românilor, să accepte propunereaPSDde prim-ministru, și anume profesorul Alexandru Rafila, și să se găsească o formulă guvernamentală – în principal să fiePSDși specialiștii săi – care să scoată țara atât din criza sanitară, cât și din cea economică”, a spus Gabriela Firea.