Marcel Ciolacu: PSD salută anunțul SUA. Este o reconfirmare a angajamentului puternic al Statelor Unite, ca partener strategic al României, pentru securitatea cetățenilor români și a țării noastre

Marcel Ciolacu: PSD salută anunțul SUA. Este o reconfirmare a angajamentului puternic al Statelor Unite, ca partener strategic al României, pentru securitatea cetățenilor români și a țării noastre
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

PSD salută anunțul SUA privind desfășurarea unui Batalion de tip Stryker cu 1.000 de militari americani, o reconfirmare a angajamentului puternic al Statelor Unite, ca partener strategic al României, pentru securitatea cetățenilor români și a țării noastre, a declarat liderul social-democraților și totodată președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Batalionul american va fi prezent în România începând cu luna februarie, potrivit Administrației Prezidențiale.

PSD salută decizia SUA de a spori prezența militară în România

„PSD salută anunțul SUA cu privire la repoziționarea în România a unui batalion de infanterie «Stryker». Acest batalion va avea un efectiv de 1.000 de militari și va sosi, în țara noastră, în perioada imediat următoare. Este o reconfirmare a angajamentului puternic al SUA -ca partener strategic al României- pentru securitatea cetățenilor români și a țării noastre”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri, pe Facebook.

Ce a spus Vasile Dîncu (MApN) despre anunțul Statelor Unite

Anunțul Washingtonului a fost salutat și de ministrul Apărării Naționale, social-democratul Vasile Dîncu, care a explicat că este vorba despre „o măsură defensivă în sprijinul securității și apărării României”, ce va contribui totodată și „la întărirea Posturii aliate de apărare și descurajare a oricăror agresiuni pe întreg flancul estic”.

„Decizia anunțată astăzi, prin care un batalion de vehicule blindate Stryker, cu aproximativ 1000 de militari americani, se vor alătura efectivelor SUA deja prezente în România, reprezintă o măsură defensivă în sprijinul securității și apărării României, care va contribui, în același timp la întărirea Posturii aliate de apărare și descurajare a oricăror agresiuni pe întreg flancul estic. Redislocarea acestui batalion american reprezintă o dovadă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității si apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și un mesaj puternic de solidaritate între aliați. Rămânem în strânsă coordonare la nivel NATO, pentru găsirea celor mai potrivite opțiuni de întărire a capacității noastre colective de apărare”, a adăugat ministrul Apărării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`