Marcel Ciolacu (PSD): „Președintele Iohannis este nevoit să mintă periodic, să iasă la televizor”

Publicat: 12 08. 2020, 23:53
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, susține că președintele Klaus Iohannis „este nevoit să mintă periodic” pentru a acoperi acțiunile Guvernului Orban, care „s-a dovedit total incompetent”.

Marcel Ciolacu susține că șeful statului „este nevoit să mintă periodic, să iasă la televizor”

„Preşedintele Iohannis este nevoit să mintă periodic, să iasă la televizor. Este guvernul său. Acest Guvern condus de Orban s-a dovedit total incompetent. Mai nou, după raportul Curţii de Conturi, sunt şi hoţomani. Cel mai grav dintre toate, sunt lipsiţi de orice credibilitate, după modul lor de a se comporta, ca şi guvernanţi. În această perioadă a pandemiei, modul de comportament social, faci chefuri în biroul primului ministru, fără mască. Şi atunci, preşedintele ar fi avut două alternative. Să iasă şi să recunoască că acest Guvern este un eşec politic total sau să continue să încerce să-i acopere periodic, cu credibilitatea funcţiei prezidenţiale, să-i tragă după el, să depăşească aceste alegeri. De aceea şi această obsesie de a avea alegerile cât mai repede, pentru că vede că nu funcţionează acest Guvern (…) Ca să acoperi toate aceste lucruri îţi creezi un duşman imaginar sau neimaginar, tradiţional – PSD şi ataci PSD”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3, potrivit Agerpres.

Ce declarase președintele Klaus Iohannis despre PSD

Reacția lui Marcel Ciolacu vine în replică la conferința de presă susținută de președintele Klaus Iohannis miercuri, când șeful statului a adus mai multe acuzații PSD. Spre exemplu, la o întrebare legată descandalurile între interlopidin ultimele zile, președintele Klaus Iohannis a răspuns: „Am spus și săptămâna trecută și, din păcate, trebuie să repet. Aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare. Am discutat de două ori cu ministrul de Interne și cu șeful Poliției pe această temă. La MAI, există o preocupare reală. Se organizează și se iau măsuri, însă nu trebuie, din păcate, să ne așteptăm să se rezolve peste noapte aceste chestiuni. Prea mulți ani, în timpul guvernărilor PSD, acești interlopi au fost tolerați. Acum, nu mai sunt tolerați, însă lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată”.

Președintele Klaus Iohannis nu a menajat PSD nici când a fost întrebatdacă a discutat cu Guvernul desprescenariul în care actuala Lege a carantinei e declarată neconstituțională. Răspunsul său a fost următorul: „Noi am mai fost în situația în care legea care reglementa carantina și izolarea a fost scoasă din funcțiune. Din păcate, atunci PSD a tras prea mult de timp și așa ne-am trezit cu foarte mulți bolnavi. De această dată nu a fost întreaga lege atacată, ci – dacă bine îmi amintesc – doar două articole și sunt destul de optimist în ce privește evoluția dacă, deci dacă, se vor declara neconstituționale. Cred că de data aceasta Parlamentul nu își permite încă o tărăgănare a corecturii pe această lege”.

Șirul de critici a continuat atunci când șeful statului a fost întrebatce crede despre faptul că Senatul a respins OUG privind majorarea etapizată a alocațiilor, ocazie cu care el a răspuns: „Se vede o totală lipsă de responsabilitate la PSD. Sigur, argumentul lor este că nu guvernează și nu răspund, dar eu cred că fiecare parlamentar răspunde în fața electoratului pentru ce face el și ce face partidul pe care îl reprezintă. Într-o normalitate, sau – ca să mă exprim așa, în România normală, orice parlamentar caută să se implice pentru binele cetățeanului și pentru a rezolva problemele României. PSD încearcă să complice problemele și să creeze noi și noi probleme, care altfel n-ar fi existat. Vă dați seama că și Guvernul, și eu ne dorim să mărim alocațiile pentru copii, dar dorința simplă nu este suficientă. Trebuie să existe și resursa bugetară, sau, mai simplu spus, trebuie să existe bani. În acest moment, banii nu există. Totuși, Guvernul a venit cu o soluție prin care se cresc gradual aceste alocații. O respingere nemotivată, populistă din partea PSD ne arată că PSD nu are nicio treabă cu România, cu românii și cu bugetul public, PSD are treabă cu propriile manevre electoralist-populiste”.