Marcel Ciolacu: PSD nu va vota niciodată un astfel de guvern. Sunteți o rușine națională / Cred că până și mocheta din birou v-au ales-o ei, domnule Cîțu (VIDEO)

Publicat: 23 12. 2020, 16:46
Foto: Inquam Photos / George Călin

Partidul Social Democrat nu va vota Guvernul Cîțu, a anunțat Marcel Ciolacu, președintele formațiunii, care a catalogat drept „o rușine națională” cabinetul propus de PNL, USR-PLUS și UDMR.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD nu va vota Guvernul Cîțu

„Domnule Orban, ați pierdut alegerile. Românii v-au trimis acasă. V-au trimis acasă pentru că le-ați pus în pericol sănătatea, viața, locurile de muncă și educația copiilor. V-au trimis acasă pentru că ați mințit, pentru că v-ați bătut joc de o țară întreagă, dar, domnule Orban, nu ați înțeles nimic. În loc să plecați acasă, v-ați dat mâna pe sub masă, în goana voastră după ciolan. De două săptămâni, românii vă privesc siderați cum vă sfâșiați între voi – nu pentru ca românii să aibă o viață mai bună, cum de altfel le-ați promis, ci pentru scaunele voastre, pentru bani și pentru putere. De aceea, v-ați pus un premier de paie, să nu vă încurce cumva planurile. Cred că până și mocheta din birou v-au ales-o ei, domnule Cîțu. Nimic pentru români, totul pentru voi. Domnule Orban, Cîțu, ați venit astăzi în Parlament cu trei liste de interese, nu cu un Guvern cum să scoată România din criza sanitară, în care, culmea, tot voi ați aruncat-o, nu cu un Guvern care să rezolve criza economică, culmea, pe care tot voi ați provocat-o. Nu aveți nicio soluție în programul de guvernare, nicio măsură pentru viața românilor, nicio reformă. Ați venit doar să prăduiți cât de mul puteți, să privatizați sănătatea, să creșteți taxele, să vindeți companiile românești, să omorâți agricultorii români. Acest guvern este deja născut mort. Ştiţi că veţi pleca foarte repede şi de aici disperarea voastră de a vă pune pe funcţii în creierii nopţii.PSDnu va vota niciodată un astfel de guvern. Sunteţi o ruşine naţională”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la ședința plenului reunit al Parlamentului.

Tot miercuri, președintele social-democraților s-a arătat de părere că„programul de guvernare al #nouluiCDR arată adevărata față a celor care conduc România: minciuni, haos și promisiuni electorale aruncate la gunoi!”

„Marile priorități ale Dreptei rămân aceleași ca în timpul crizei din 2010: #austeritate pentru români, profituri grase pentru clientela partidelor de guvernare!Se reia în viteză maximă privatizarea celor mai #profitabile companii de stat în plină pandemie, fiindcă sponsorilor de partid le e foame mare;Se bagă din nou pe gât românilor #privatizareaSănătății, prin reducerea fondurilor alocate serviciilor de stat și bani mai mulți pentru asigurări private;Se privatizează chiar și #încasarea taxelor și impozitelor de către stat, un tun financiar uriaș pe carePNLși USR-PLUS vor să le dea unor firme prietene”, a transmis Marcel Ciolacu.