Marcel Ciolacu (PSD): Nu poți să lași țara fără un guvern cu drepturi depline când mor oameni, când ai ATI-urile blocate, când ești în plină criză economică (VIDEO)

Publicat: 07 12. 2020, 20:37
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a criticat vehement decizia lui Ludovic Orban de a-și depune mandatul de prim-ministru. „Ținând cont de voturile românilor care au sancționat cel mai incompetent și corupt postdecembrist guvern al României, este normal că s-a cerut demisia, dar nu poți să fii iresponsabil”, susține social-democratul, care l-a acuzat pe liderul liberalilor că „a aruncat țara într-o criză politică”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu (PSD) critică decizia lui Ludovic Orban: „Este normal că s-a cerut demisia, dar nu poți să fii iresponsabil”

Întrebat de Tudor Mușat de ce reclamă decizia lui Ludovic Orban de a-și depune mandatul, în contextul în care PSD a cerut demisia sa în mai multe rânduri, Marcel Ciolacu a răspuns: „Presupun că a fost o întrebare retorică, pentru că sunteți un jurnalist cu mult prea multă experiență să îmi puneți în acest fel întrebarea. Știu la fel de bine ca dumneavoastră că domnul Orban și Partidul Național Liberal ne-au anunțat, indiferent de scorul politic, domnul Orban rămâne primul-ministru al României. Ținând cont de voturile românilor care au sancționat cel mai incompetent și corupt postdecembrist guvern al României, este normal că s-a cerut demisia, dar nu poți să fii iresponsabil, să arunci țara în acest moment… Ludovic Orban a aruncat țara într-o criză politică. Noi nu avem un Parlament, noi nu știm rezultatele oficiale ale alegerilor, nu știm dacă anumite formațiuni au intrat sau nu în Parlament. Urmează o perioadă de contestații a candidaturilor pe fiecare circumscripție…”.

„Este prostie! Vă spun eu exact, este prostie cruntă și iresponsabilitatea unui om de stat care vremelnic, ca fiecare dintre noi, ocupă o funcție publică la un asemenea nivel. Nu poți să îți dai demisia, să lași țara fără un guvern cu drepturi de pline care să nu emită ordonanțe când mor oameni, 200 de oameni pe zi, când ai ATI-urile blocate, când ești în plină criză economică. L-am auzit pe Președinte că PNL are 25% și USR – 15%, cu alte cuvinte dreapta reunită are peste 50%… eu știu că 25 cu 15 face 40, e aritmetică simplă. Dacă nu trece viitoarea propunere prin Parlament? N-ai consultări cu formațiunile, n-ai alegerile confirmate”, a mai spus președintele PSD.

Nicolae Ciucă a fost desemnat premier interimar

Administrația Prezidențială a anunțat, luni seară, că Nicolae Ciucă a fost desemnat prim-ministru interimar de către Președintele României, Klaus Iohannis.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.