Ciolacu, întrebat de ce e convins că nu vor fi anticipate: „Eu cred într-o Românie normală” (VIDEO)

Publicat: 19 02. 2020, 20:53
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat că nu crede că vor avea loc alegeri anticipate deoarece România nu se află într-o criză politică acută, astfel încât acestea să fie necesare.

Declarația a fost făcută în contextul în care, săptămâna trecută, tot el afirma că social-democrații sunt pregătiți și nu se tem de anticipate.

Întrebat de ce crede acum că alegerile vor fi, totuși, la termen, liderul PSD a răspuns: „Eu cred într-o Românie normală (aluzie la sloganul folosit de Klaus Iohannis în campania pentru prezidențiale). Într-o Românie normală, alegrile sunt la termen. În continuare, nu consider că e o criză politică de substanță”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ciolacu a mai anunțat că parlamentarii PSD nu vor fi prezenți luni, în plenul Parlamentului, la ședința în care e programat votul de învestitură a Guvernului Orban II. Astfel, există șanse ca în ședința plenului din 24 februarie să nu se întrunească cvorumul pentru ca votul pe învestitură să fie dat. Consecința ar fi tergiversarea calendarului pentru declanșarea alegerilor anticipate.

Încă din 11 februarie, Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, anunțase că partidul din care face parte ia în calcul să nu participe la vot: „Cu siguranţă, nu vom vota acest Guvern incompetent, incapabil, aservit grupurilor de interese. Însă, luăm în calcul ca, până la răspunsul Curţii Constituţionale a României la sesizarea făcută cu privire la desemnarea abuzivă a premierului Ludovic Orban pentru a doua oară, luăm în calcul să nu participăm la acest vot”.

Pe 9 februarie, marcând o ruptură în discursul social-democraților de până atunci, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a declarat că partidul din care face parte vrea alegeri anticipate.

„Mereu se vehiculează în mediul public că ne e teamă de alegeri anticipate. Eu v-aș spune următorul lucru: să nu mai spunem în spațiul public ”nu ne e teamă de alegeri anticipate”. Vrem alegeri anticipate, indiferent cum vor fi ele. Chiar dacă sunt convins că poate unii sunteți șocați de ceea ce spun, dar de data asta trebuie să dăm dovadă că nu ne e frică”, le-a spus atunci el colegilor de partid.