PSD, fără propunere de premier la consultările cu Iohannis. Marcel Ciolacu: Suntem dispuși să votăm un guvern tehnocrat sau unul de uniune națională

PSD, fără propunere de premier la consultările cu Iohannis. Marcel Ciolacu: Suntem dispuși să votăm un guvern tehnocrat sau unul de uniune națională
foto: Inquam Photos / George Calin

Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, după consultările cu președintele Iohannis de la Palatul Cotroceni, că PSD și-a arătat disponibilitatea de a vota un guvern de „specialiști” sau unul de „uniune națională”, dar nu a făcut o propunere de premier în discuția cu șeful statului.

„Data trecută am venit cu o soluție concretă de a opri criza politică. Astăzi, ne-am exprimat disponibilitatea de a vota un guvern de specialiști în integralitatea sa sau un guvern de uniune națională. Ținând cont că președintele României s-a antepronunțat asupra unui guvern de uniune națională, dar și de o propunere de prim-ministru din partea PSD, am înștiințat președintele României, astăzi, că nici nu aveam de gând – cum nu am avut de gând nici prima oară – să venim cu o propunere de prim-ministru a PSD. Nici măcar în componența guvernului să fie membri ai PSD sau membri Pro România. Decizia, repet, a președintelui și a PNL a fost de a prelungi această criză. Vom vedea decizia de această dată”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Partidele parlamentare din România vin miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru o rundă de consultări cu președintele Klaus Iohannis, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru. Președintele Klaus Iohannis a mai precizat că, odată încheiate consultările, va face o declarație de presă, în care este foarte probabil să anunțe ce a decis.

Programul consultărilor de la Palatul Cotroceni, miercuri, 26 februarie:

Ora 16:00 – Partidul Național Liberal (PNL);

Ora 16:30 – Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 17:00 – Uniunea Salvați România (USR);

Ora 17:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 18:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);

Ora 18:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);

Ora 19:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;

Ora 19:30 – Grupul parlamentar al minorităților naționale

Urmăriți B1TV.ro și pe
`