Guvernul Orban II, la vot în Parlament. Ciolacu: Nu ne prezentăm, că e o mascaradă (VIDEO)

Guvernul Orban II, la vot în Parlament. Ciolacu: Nu ne prezentăm, că e o mascaradă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a declarat că social-democrații nu vor fi prezenți în plenul Parlamentului, la ședința în care este programat votul de învestitură pentru Guvernul Orban II.

„Nu ne prezentăm la vot, că e o mascaradă”, a precizat președintele interimar al PSD.

„Există acest pericol iminent care ne paște trebuie, să ținem cont că peste 1,5 milioane de români sunt a um în Italia, o țară afectată. Vedem de la oră la oră numărul de cazuri devine mai mare. Sper ca guvernul să fi luat măsurile necesare, chiar dacă nu le-a comunicat”, a mai precizat Ciolacu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Luni are loc ședința comună a Camerei Deputaților și a Senatului în care este programat votul de încredere Guvernului Orban II. Șansele să fie cvorum, însă, sunt puține, dat fiind că mai mulți aleși au anunțat că nu vor participa la ședință. Tot luni, Curtea Constituțională ar trebui să se pronunțe cu privire la sesizarea vizând existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Preşedinte şi Parlament, după ce Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Ludovic Orban a doua oară pentru funcția de premier, deși a fost demis prin moţiune de cenzură. Dacă CCR va admite sesizarea PSD, ședința comună, programată pentru ora 16.00, va rămâne fără obiect.

„Dacă vine astăzi decizia CCR, mâine vom face Birou Permanent și vom hotărî. Nu, și dacă vine decizia CCR nu participăm la plen. E o mascaradă, nu putem participa la votul unui premier propus de un partid care a decis în forul intern că nu votează premierul”, a insistat Ciolacu.

PSD şi ALDE au anunţat deja că nu participă deloc la ședința plenului reunit.

Pro România şi PMP au transmis că vor veni la ședință, dar nu vor vota, iar USR va vota împotriva învestirii Guvernului.

PNL va vota împotriva propriului guvern, pentru a mai face un pas spre alegerile anticipate, principalul său obiectiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare