Marcel Ciolacu: „PSD a lăsat guvernarea cu 37% datoria publică și cu un deficit sub 3%. Am preluat-o cu un deficit de 6,8%” (VIDEO)

Marcel Ciolacu: PSD a lăsat guvernarea cu 37% datoria publică și cu un deficit sub 3%. Am preluat-o cu un deficit de 6,8% (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Captură Video - Partidul Social Democrat / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a dat vina pe guvernările precedente pentru creșterea datoriei publice. Acesta a spus că PSD a lăsat guvernarea cu 37% din PIB datorie publică și cu un deficit de sub 3%, dar că a preluat guvernarea cu un deficit de 6,8%:

“Partidul pe care îl reprezint astăzi, PSD, a lăsat guvernarea cu 37% datoria publică și cu un deficit sub 3%. Am preluat-o cu un deficit de 6,8%, în cea mai mare dezvoltare a României fiind aceste proiecte europene suprapuse.

Și eu și dumneavoastră, și încă mai cercetăm, aștept să aflu pe ce s-au dus 200 de miliarde împrumutați după pandemie. Unde se regăsesc ei, în economia din România, în infrastructura din România? Eu văd că în acest moment, în infrastructura rutieră sunt miliarde de euro, sunt vreo 750 de km de autostradă și drum expres în acest moment în lucru, nu povești.

Văd că avem cele mai mari investiții în energie, de miliarde de euro, atât public, cât și privat. Nu am mai auzit până acum”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`