Marcel Ciolacu, primele declarații în calitate de prim-ministru: „Fără reforme, România nu va înainta în direcția pe care ne-o dorim cu toții/ Ne-am propus să nu pierdem niciun ban din PNRR” (VIDEO)

Marcel Ciolacu, primele declarații în calitate de prim-ministru: Fără reforme, România nu va înainta în direcția pe care ne-o dorim cu toții/ Ne-am propus să nu pierdem niciun ban din PNRR (VIDEO)
Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a declarat jurnaliștilor, în prima ieșire în calitate de prim-ministru că fără reforme, România nu va înainta și că nu trebuie pierduți banii din PNRR:

„Sunt ferm convins că dacă vom continua în această bună credință și vom asigura României această stabilitate politică la sfârșitul mandatului în 2024 că România nu va pierde ce este cel mai important faptul că trebuie să facă reforme și nu va pierde acest aproape ultim tren pe care îl reprezintă PNRR. Fără reforme, România nu va înainta mai departe în direcția pe care ne-o dorim cu toții.

Să depășim cerea 2 și 3. Acest lucru ne-am propus să nu pierdem niciun ban. Vedem ce vine din cererea 2 care deja s-a aprobat, care sunt obiecțiile pe anumite jaloane. Lăsați-ne să intrăm în detaliu. Mâine, împreună cu Nicolae Ciucă avem întâlnire cu ministrul Fondurilor Europene și ministrul Finanțelor unde vom lua din nou toate jaloanele și vom face o analiză financiară și ale fondurilor europene. O să lărgim cadrul și cu Marius Budăi pentru a vedea amendamentele și scrisoarea de la Comisie în ceea ce privește pensiile speciale astfel încât să trecem legea în Camera Deputaților până la sfârșitul acestei sesiuni”.

Marcel Ciolacu a mai spus că va avea cu Klaus Iohannis „o relație instituțională și de respect și o voce comună a României”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`