Marcel Ciolacu: Poate Guvernul vine în Parlament pentru simularea unei secții de vot, să vedem cât de bine e pregătit pentru alegerile locale. Obiectivul PSD e să rămână cu cei mai mulți aleși locali (VIDEO)

Publicat: 22 08. 2020, 15:37
foto: Facebook

Marcel Ciolacu, ales președinte al PSD la Congresul extraordinar de sâmbătă, a invitat Guvernul Orban în Parlament, pentru simularea unei secții de vot, „să ne demonstreze cât de bine pregătiți sunt pentru alegerile locale, astfel încât oamenii să fie în siguranță și să vină la vot”. Cât despre obiectivul principal al social-democraților la scrutinul programat pentru data de 27 septembrie, spune liderul formațiunii, acesta este să aibă cei mai mulți aleși locali, cum are și în prezent. „Cu alte cuvinte, să rămânem în continuare cel mai mare partid politic din România”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, invită Guvernul Orban în Parlament, pentru simularea unei secții de vot

„Vom vedea săptămâna viitoare, poate Guvernul României, miniștrii de resort, cei responsabili cu alegerile locale, să vină în Parlament și să facem simularea unei secții de vot, și să ne demonstreze cât de bine pregătiți sunt pentru alegerile locale, astfel încât oamenii să fie în siguranță și să vină la vot, deoarece administrațiile locale trebuie să fie legitime și trebuie votate de cât mai mulți oameni”, a declarat Marcel Ciolacu, la capătul Congresului extraordinar în care a fost ales președinte al PSD, funcție pe care o deținea din postura de interimar până în acest moment.

Referitor la PSD, Marcel Ciolacu a subliniat că „obiectivul principal la alegerile locale, pentru că alegerile locale sunt primele, este să avem cei mai mulți aleși locali, la fel cum avem și acum. Cu alte cuvinte, să rămânem în continuare cel mai mare partid politic din România. În ceea ce privește decontul, decontul este al meu personal și mi-l asum în totalitate”.

Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie

Românii sunt invitați la urne, în 27 septembrie, pentru alegerile locale din 2020. Lupta se va da pentru consiliile judeţene (41 de preşedinţi de consilii), pentru peste 1.300 de poziţii de consilieri judeţeni, 40.000 de poziţii de consilieri locali şi pentru aproape 3.200 de posuri de primar, iar în18 august s-a încheiat etapapentru înscrierea candidaţilor în cursa electorală din prima lună de toamnă.

Campania electorală propriu-zisă începe vineri, 28 august, după încheierea perioadei de contestații făcute ca urmare a respingerii unor candidaturi depuse și tragerea la sorți a ordinii candidaţilor pe liste.