Marcel Ciolacu pleacă la Bruxelles pentru discuții cu Ursula von der Leyen: „După această discuție, voi trimite numele și nominalizarea viitorului comisar european din partea României” (VIDEO)

Publicat: 21 08. 2024, 11:59
Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că pleacă la Bruxelles, miercuri după-amiază, pentru a se întâlni cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Marcel Ciolacu, discuție cu Ursula von der Leyen la Bruxelles

Premierul a oferit detalii despre subiectele care vor fi abordate.

„Voi pleca după-amiază la Bruxelles pentru întâlnirea de mâine cu președinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Vom discuta despre stadiul îndeplinirii PNRR, împreună cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europe și ministrul Finanțelor. Vom analiza și ultimele evoluții despre cererea de plată 3 – concret, situațiile legate de conducerile companiilor de stat din energie și transporturi”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la începutul ședinței de Guvern de la București.

Ce a spus despre postul de comisar european al României

Social-democratul a confirmat că va discuta cu Ursula von der Leyen și despre postul de comisar.

„Evident, voi discuta cu doamna președintă și despre portofoliul României în viitoarea Comisie Europeană. După această discuție, voi trimite numele și nominalizarea viitorului comisar european din partea României”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.