Marcel Ciolacu: Planul pentru România nu poate fi realizat decât împărțind puterea, la masă atât cu puterea, cât și cu opoziția

Publicat: 05 10. 2024, 10:34
Actualizat: 05 10. 2024, 10:35
Sursa Foto: Captură video B1TV

Marcel Ciolacu a ajuns sâmbătă dimineață la Biroul Electoral Central pentru a-și depune, în mod oficial, candidatura pentru mult fotoliul de la Cotroceni. Marcel Ciolacu propune un crez politic centrat pe cooperarea între partidele de guvernare și opoziție.

„Aceasta a fost modul de abordare a foștilor președinți, ca să poată să-și conserve puterea și să-și exercite o putere mai mare, au preferat acest lucru în detrimentul României și al românilor. Cred că a venit timpul să privim de această dată cu echilibru și responsabilitate această funcție și această demnitate în statul român.

Vin fața dumneavoastră cu un plan pentru România, vin și cu un crez politic și mai ales vin și cu un angajament moral. Planul pentru România l-am părți din el, l-am expus și l-am prezentat și la Congres. Vorbim despre venituri mai mari și putere de cumpărare pentru români, vorbim despre reindustrializarea României, vorbim despre finalizarea autostrăzilor și a întregii infrastructuri și în domeniul Educației și al Sănătății. Vorbim de demnitatea românilor din diaspora și trebuie să ne implicăm cât mai mult pe lângă celelalte guverne și ceilalți președinți din lumea unde avem o diaspora foarte mare pentru că peste 5 milioane de români au preferat să părăsească România.

Am un crez politic, acela de a uni, mai ales să nu mi este foarte greu să fac comparație cu ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. Eu cred că perioada în care trebuie președintele să ocupe să distrugă un partid politic sau președintele trebuie să arate ură față de adversarii politici și să-i considere pe adversarii politici dușmani, cred că acea perioadă trebuie să ia sfârșit.

Planul pentru România, cât și crezul politic nu poate fi realizat decât împărțind puterea. Un plan pentru România trebuie asumat atât de putere, cât și de opoziție. Nu poți să faci acest lucru decât stând la masă atât cu puterea, cât și cu opoziția, explicând de ce după 30 de ani trebuie să tragem o linie roșie între lupta politică și planul pentru România. Nu poți să ai un crez politic de a uni dacă n-ai capacitatea de a împărți puterea.

Nu în ultimul rând, eu cred că președintele României trebuie să dea explicații. Trebuie să dea explicații asupra programului său, de ce face anumite deplasări, ce își propune în aceste deplasări, când se întoarce din aceste deplasări, ce a realizat, ce a câștigat pentru România, trebuie să meargă cu oamenii de afaceri și nu în ultimul rând trebuie să spună transparent care au fost cheltuielile deplasării și care a fost câștigul acelei deplasări. Sunt ferm convins că vom avea un președinte echilibrat și normal care va știi în primul și în primul rând ce nu trebuie făcut”, a spus Marcel Ciolacu.