Marcel Ciolacu: Ordonanţa privind amânarea ratelor la credite, modificată în Parlament / Am votat interzicerea pe 10 ani a exportului de buştean în spaţiul extracomunitar

Marcel Ciolacu: Ordonanţa privind amânarea ratelor la credite, modificată în Parlament / Am votat interzicerea pe 10 ani a exportului de buştean în spaţiul extracomunitar

Camera Deputaţilor a aprobat, joi, cu mai multe amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 37/2020 care prevede amânarea ratelor la credite, pentru cei afectaţi de criza COVID-19. Totodată, Florin Roman a anunţat că liberalii vor ataca la Curtea Constituțională a României (CCR) proiectul de lege.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ciolacu: Suntem singurul Guvern din lume care capitalizează dobândă

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că PNL ”îşi bate joc de români”şi blochează la Curtea Constituţională, din nou, amânarea ratelor la bănci şi ajutorul pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă.

„Este singurul guvern din Europa și din lume care capitalizează dobânda.”, a spus Ciolacu, în direct, pe B1 TV.

Potrivit amendamentului PSD, dobânda datorată de debitori, precum şi comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare.

Pentru debitori persoane fizice pentru care prelungirea maturităţii creditelor depăşeşte limita de vârstă prevăzută prin reglementările creditorilor de acordare a creditelor, creditorii procedează la restructurarea creditelor cu depăşirea limitei de vârstă, se mai arată în proiect.

PSD anunță votarea proiectului de lege care interzice exportul de bușteni din România în următorii 10 ani

O altă lege importantă anunțătă de de șeful PSD, Marcel Ciolacu, este legată de problema tăierii ilegale a pădurilor.

„Am mai avut un proiect de lege foarte important. Este prima oară după multă vorbărie când toate forțele politice cad de acord pe un proiect inițiat de PSD. Am interzis exportul de bușteni în spațiul extracomunitar, pe o perioadă de 10 ani.

Nu este perfect, dar este un pas semnificativ făcut pentru prima oară în combaterea abuzului și furturilor din pădurile României”, a spus Ciolacu.

Potrivit textelor adoptate, „se interzice exportul de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani, în spaţiul extracomunitar începând cu data de 1 ianuarie 2021. Nerespectarea interdicţiei de export a masei lemnoase se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă în cuantum de 100.000 lei”.

De asemenea, proiectul prevede instituirea Registrului naţional de evidenţă informatizată a proprietăţilor forestiere la nivelul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în vederea aplicării regimului silvic şi gestionării durabile a fondului forestier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`