Marcel Ciolacu: Onorăm promisiunea făcută sistemului sanitar. E vorba de creşteri de venit pentru toți angajații din Sănătate şi Asistenţă Socială (VIDEO)

Publicat: 30 06. 2023, 11:03
Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, la debutul ședinței de Guvern de vineri, că va fi onorată promisiunea făcută sistemului sanitar, prin creşteri de venit pentru toți angajații din Sănătate şi Asistenţă Socială.

Ciolacu anunță creșteri de venituri pentru angajații din Sănătate şi Asistenţă Socială

„Onorăm promisiunea făcută sistemului sanitar. E vorba de creşteri de venit pentru toți angajații din Sănătate şi Asistenţă Socială, la salariul de bază maxim prevăzut în lege”, a declarat Marcel Ciolacu, la debutul ședinței de Guvern.

Acesta a explicat apoi că azi vor fi prevăzute fondurile necesare pentru plata voucherelor de vacanţă și indemnizaţii pentru gărzi. De asemenea, vor fi deblocate negocierile privind semnarea Contractului Colectiv de Muncă.

„Practic, ca şi în cazul Educaţiei, reparăm vechile inechități şi sunt convins că facem ce e corect!”, a mai spus Ciolacu.

Tot acum, premierul a anunțat adoptarea Ordonanței de Urgență cu mecanismul menit să reducă prețurile la alimentele de bază și aprobarea unei scheme de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele româneşti producătoare de alimente, care fac investiţii în unităţile de procesare.