Marcel Ciolacu, o nouă vizită în localitățile afectate de inundații: Se lucrează intens la refacerea infrastructurii. Până pe 1 noiembrie vom transmite Comisiei Europene evaluarea tuturor pagubelor (FOTO, VIDEO)

Publicat: 05 10. 2024, 16:41
Actualizat: 05 10. 2024, 19:06
Sursa foto: Facebook - Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a efectuat o nouă vizită în localitățile gălățene afectate de inundații, sâmbătă, și a precizat că „se lucrează intens la refacerea infrastructurii”.

Marcel Ciolacu, în localitățile afectate de inundații

Premierul s-a deplasat în zonele afectate din județul Galați.

„Am promis că nu voi lăsa niciun român în urmă! De aceea m-am întors astăzi în localitățile afectate de inundații din județul Galați, pentru a vedea ce s-a realizat până acum și pentru a discuta cu oamenii. Felicit autoritățile locale pentru eforturile depuse! Grație lor, speranța a renăscut aici! Și la Slobozia Conachi, și la Pechea, și la Cudalbi, și la Costache Negri, și la Valea Mărului și în toate localitățile afectate!”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Se lucrează intens la refacerea infrastructurii. Sper ca, în cel mai scurt timp, cele 4 poduri, 4 podețe și cei peste 20 km de drum, pentru care au fost alocate în regim de urgență 62 de milioane de lei să fie refăcute complet. De asemenea, se lucrează și la consolidarea terasamentelor și refacerea porțiunilor deteriorate ale căii ferate pe ruta Galați – Bârlad. De aceea, am venit împreună și cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, ca să ne asigurăm că lucrările se vor face rapid”, a adăugat liderul PSD.

Ce a spus despre evaluarea pagubelor

„Îi mulțumesc în mod deosebit colegului meu, Costel Fotea, și tuturor primarilor de aici, implicați nu doar în coordonarea lucrărilor, dar și în evaluarea pagubelor. Până pe 1 noiembrie vom transmite la Bruxelles, evaluarea completă a tuturor pagubelor astfel încât cu banii primiți de la Comisia Europeană ( aprox. 1,5 miliarde de euro) să refacem integral infrastructura de aici și să realizăm amenajările hidrotehnice necesare pentru protejarea localităților și oamenilor de aici”, a continuat Marcel Ciolacu.

„Țin să le mulțumesc în mod special pompierilor, militarilor, tuturor forțelor de intervenție care sunt aici încă de la început ajutând în permanență oamenii! ! Știu că nu a fost ușor! Dar efortul lor se vede cu ochiul liber – drumurile sunt curățate, iar mâlul a fost scos în mare parte din casele și curțile oamenilor”, a mai spus premierul.