Marcel Ciolacu: Nu vor fi candidaţi cu probleme penale pe listele PSD la alegerile parlamentare (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Nu vor fi candidaţi cu probleme penale pe listele PSD la alegerile parlamentare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că pe listele de candidați ale PSD pentru alegerile parlamentare nu se vor găsi persoane cu probleme penale. Totuși, el a ținut să precizeze că decizia va fi una politică și se va ține cont și de prezumția de nevinovăție.

Marcel Ciolacu: Nu o să fie candidaţi cu probleme penale pe listele PSD. Totuşi, există prezumţia de nevinovăţie

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, că listele de candidați ale partidului pentru alegerile parlamentare vor fi întocmite de fiecare organizație în parte.

Întrebat dacă traseiștii își vor găsi sau nu loc pe liste, Marcel Ciolacu a răspuns: „Vom încerca să nu avem traseişti pe listele noastre. Trebuie să învăţăm din greşeli”.

Întrebat dacă, din momentul trimiterii în judecată, un membru PSD poate fi trecut pe listele de candidaţi la parlamentare, acesta a explicat: „În România sunt patru milioane de dosare penale. Nu ştiu câte am eu sau aveţi dvs. O să venim cu precizări. Nu o să fie candidaţi cu probleme penale pe listele PSD. Sunt mai multe propuneri. Totuşi, există prezumţia de nevinovăţie. Dar va fi o decizie politică. Dacă şi cei care sunt deja trimişi în judecată, cei care au o hotărâre a instanţei…voi face ce e mai bine pentru PSD şi pentru societatea românească”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ciolacu: Pentru parlamentare, ne vom organiza să fim în continuare primul partid din țară

Marcel Ciolacu a mai susținut că social-democrații se vor organiza „să fim primul partid din România în continuare, ca şi la locale”, iar dacă se va ajunge până la urmă la amânarea scrutinului parlamentar, asta se va întâmpla doar din vina Guvernului PNL, care a „gestionat dezastruos” epidemia de coronavirus.

„Nu PSD amână alegerile. Noi ne pregătim pentru alegerile din 6 decembrie. Dacă ”Guvernul său” va gestiona la fel de catastrofal pandemia, e posibil să avem o amânare a alegerilor”, a insistat președintele PSD.

El a mai ținut să precizeze că partidul pe care îl conduce nu va forma alianțe în perspectiva alegerilor parlamentare, iar dacă alte formațiuni vor participa la scrutin alături de PSD, acest lucru se va întâmpla doar prin fuziune.

Marcel Ciolacu a mai spus că va fi unul dintre candidații social-democrați la alegerile legislative: „O să-mi permit acest lucru, să candidez la Buzău în continuare la lista de parlamentari. Ca şi acum patru ani. O să îmi permit. Dacă colegii mei o să hotărască să nu fiu pe locul unu, nu o să fiu. Asta este!”.

El a precizat apoi că lista de candidați PSD pentru Senat va fi deschisă de Gabriela Firea. Aceasta nu a reușit să obțină votul bucureștenilor pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

Declarațiile au fost făcute la finalul ședinței Consiliului Politic Național, conducerea lărgită a PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`