Marcel Ciolacu: „Nu sunt de acord să se împartă cu un procent egal punctul de pensie la toată lumea” / Propunerea liderului PSD privind majorarea pensiilor

Marcel Ciolacu: „Nu sunt de acord să se împartă cu un procent egal punctul de pensie la toată lumea” / Propunerea liderului PSD privind majorarea pensiilor
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că va propune ca toate pensiile să fie majorate cu un anumit procent, urmând ca pentru pensiile speciale acest procent să se aplice doar pentru acea parte a venitului bazată pe contributivitate, nu și pentru cea considerată „specială”. „Nu sunt de acord să se împartă cu un procent egal punctul de pensie la toată lumea”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor

„Am încercat să ieşim din această logică, cred eu jignitoare faţă de pensionari şi nesustenabilă, negândită. Ne dăm toţi cu părerea că e 10%, că e 15%… Am stabilit că se va crea o anvelopă de cum ar fi o mărire de 15%. Asta înseamnă un efort bugetar între 15 şi 16 miliarde de lei.

Mie – şi am început discuţiile cu premierul şi cu Kelemen Hunor – nu mie se pare, raportându-ne la ce se întâmplă acum, cu aceste crize suprapuse… Eu nu sunt de acord să se împartă cu un procent egal punctul de pensie la toată lumea”, a declarat Ciolacu, la Antena 3.

Liderul social-democrat și-a exprimat apoi convingerea că va exista „un procent fix pentru toată lumea, pentru că, până la urmă, chiar şi pensiile speciale au o componentă de contribuţie, şi prin lege se măreşte numai contribuţia, nu şi partea specială”.

„Aşa o să vină propunerea din partea ministrului Muncii şi a ministrului de Finanţe. E şi corect aşa, nu pot să dau mărire la partea specială”, a continuat acesta.

Pe de altă parte, el a spus că pentru pensiile mici e nevoie de „o mărire procentuală mai mare”.

Ce a spus ministrul Muncii despre majorarea pensiilor

Anterior, Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a declarat că în coaliție se discută despre majorarea pensiilor cu 10%, o decizie finală urmând a fi anunțată curând de liderii acesteia. El a mai afirmat că vrea ca această majorare să fie completată de diverse variante de sprijin pentru persoanele vulnerabile, mai ales în perioada de iarnă.

„Mergem pe o majorare de 10 la sută şi prin diferenţa impactului bugetar să sprijinim acea categorie vulnerabilă, să sprijinim pensionarii cu pensiile mai mici. Suntem în dezbateri, suntem, aşa cum ştiţi, în construcţia bugetului pe anul 2023”, a susținut Budăi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie