Marcel Ciolacu: Nu cred că SRI, mai ales după transformările din ultimii ani, se va implica în vreun fel în viața politică din România (VIDEO)

Publicat: 05 07. 2023, 16:13
Actualizat: 05 07. 2023, 21:18
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost întrebat de presă despre situația conducerii SRI, miercuri, în timpul unei conferințe de presă susținute la Ambasada României la Berlin, și a sugerat că instituția nu se va implica în viața politică din țara noastră indiferent dacă viitorul său director va fi cadru militar sau civil.

Marcel Ciolacu, declarații despre conducerea SRI

Întrebat dacă este de părere că Eduard Hellvig va reveni în politică după ce și-a încheiat mandatul la șefia SRI, premierul a răspuns: „Cred că domnul Hellvig e cel mai în măsură să vă răspundă”.

Cât despre începerea eventualelor negocieri pentru numirea unui nou director, el a spus: „Momentan, a făcut, am înțeles, Președintele României, a informat Parlamentul. Asta e procedura constituțională”.

Întrebat dacă prim-adjunctul SRI, Răzvan Ionescu, ar trebui să conducă instituția până la alegerile din 2024, Marcel Ciolacu a explicat: „E o hotărâre care se va lua, în primul rând, în CSAT, dar nu este prima oară când se întâmplă acest lucru”.

„Nu cred că Serviciul Român de Informații, mai ales după transformările din ultimii ani, se va implica în vreun fel în viața politică din România”, a adăugat Marcel Ciolacu, fiind întrebat dacă pentru democrația românească este mai sănătos să fie condus SRI de un general sau de un civil.