Marcel Ciolacu: Nimeni nu a văzut acest Plan Național de Redresare și Reziliență. Este al României, nu al unei coaliții, și credem că e corect să fie prezentat în Parlament (VIDEO)

Publicat: 08 03. 2021, 12:26
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-a arătat de părere că ar fi corect ca Planul Național de Redresare și Reziliență să fie prezentat în Parlament și spune că planul este al României, nu al unui partid sau al unei coaliții, și cu toții trebuie „să știm destinația sumelor pe care românii le împrumută sau le returnează sub formă de împrumut la Uniunea Europeană”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu (PSD), despre Planul Național de Redresare și Reziliență

„Vă amintesc faptul că până pe data de 5 martie Guvernul României trebuia să trimită primul draft la cel de-al treilea Plan Național de Redresare și Reziliență – primele două trimise au fost respinse de către Comisie. Acest lucru nu s-a întâmplat. Au termenul de a trimite planul finalizat la sfârșitul lunii, până la 1 aprilie. Nimeni nu a văzut acest Plan Național de Redresare și Reziliență și credem în continuare că este corect – nu este un Plan Național de Redresare și Reziliență al unui partid politic sau al unei coaliții, este Planul Național de Redresare și Reziliență al României – ca acest plan să vină, să fie prezentat în Parlament, astfel încât cu toții să știm destinația sumelor pe care românii le împrumută sau le returnează sub formă de împrumut la Uniunea Europeană. Proiectul este până în anul 2053, deci noi vorbim de următorii 33 de ani”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă desfășurată luni.

Liderul social-democraților spune că, până la ora actuală, planurile naționale similare din state precum Franța, Italia și Belgia au trecut prin parlamentele naționale, însă ministrul Cristian Ghinea nu vede oportun ca același lucru să se întâmple și în România, pe motiv că „durează prea mult”.

„Până acum, Planul Național de Redresare și Reziliență în state precum Franța, Italia, Belgia a trecut prin parlamentele naționale. Domnul ministru al Fondurilor a transmis Comisiei, printr-un secretar de stat, că nu vede oportun ca acest Plan Național de Redresare și Reziliență să treacă prin Parlament pentru că durează prea mult”, a adăugat Marcel Ciolacu, președintele PSD.