Marcel Ciolacu: Nicolae Ciucă a anunțat ca va merge cu Marius Budăi la Comisia Europeană pentru renegocierea PNRR / Nici nu sunt mari reforme în Plan, au zis așa, ca să dea bine

Marcel Ciolacu: Nicolae Ciucă a anunțat ca va merge cu Marius Budăi la Comisia Europeană pentru renegocierea PNRR / Nici nu sunt mari reforme în Plan, au zis așa, ca să dea bine
Guvernul ia în calcul amânarea ratelor la creditele personale și imobiliare cu până la 10 luni.. Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) va fi rediscutat cu reprezentanții Comisiei Europene și că premierul Nicolae Ciucă a spus că-l va însoți la Bruxelles pe Marius Budăi, ministrul social-democrat al Muncii.

PSD insistă cu renegocierea PNRR. Ciolacu spune că au și sprijinul premierului Ciucă

Ciolacu a spus că se impune renegocierea PNRR deoarece România a pierdut două miliarde de lei și pentru că „sunt proiecte în care consultanța e 20 de milioane euro și proiectul 10 milioane euro”.

„Stiti ca sunt proiecte unde consultanta e 22 de milioane de euro, iar proiectul e 10 milioane. Oricum PNRR va fi rediscutat, pentru ca stim ca am pierdut 2 miliarde de euro. Vom veni cu o analiza a PNRR, sa inteleaga toata lumea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a dat apoi vina pe USR și mai ales pe Cristian Ghinea, fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE)

„Domnul Budai a facut ce face orice om de stanga, conform programului de guvernare si are toata sustinerea mea. Domnul premier a anuntat ca va merge cu domnul Budai la Comisia Europeana pentru renegocierea PNRR.

Ghinea a facut o anvelopa de 9,4%, pacalind lumea ca pensiile se inscriu in 8%. Cand a venit jalonul, domnul Budai a constatat ca nu erau cuprinse pensiile speciale. Daca le bagam pe toate, se ajunge acum la 9,4%, ceea ce ar insemna ca nu se mai mareste nicio pensie pana in 2070. Anvelopa medie europeana medie e de 10,2% la pensii”, a mai afirmat Ciolacu, la România TV.

Ciolacu: În PNRR nu-s mari reforme

„Nimeni nu vrea sa scoata vreo reforma din PNRR, astea sunt minciuni. Nici nu sunt mari reforme ale statului, le-au zis asa ca sa dea bine”, a mai susținut președintele PSD.

Declarațiile au fost făcute în condițiile în care PSD spune că Guvernul nu poate mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, asumat de România prin PNRR. De cealaltă parte, PNL spune că plafonul oricum nu a fost atins prin bugetul din acest an, deci e spațiu de creștere a pensiilor dacă social-democrații chiar vor acest lucru. Liberalii au mai afirmat că PNRR nu se poate renegocia decât în 2023 și că, oricum, dacă s-ar face acest lucru acum, ar fi împotriva intereselor României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)