Marcel Ciolacu: Niciun minister nu pierde niciun ban în 2024 / Digitalizarea Casei de Sănătate, o prioritate. M-am săturat să văd breaking news-uri că nu există bani de medicamente, că nu s-au plătit spitale (VIDEO)

Publicat: 11 12. 2023, 10:19
Actualizat: 11 12. 2023, 10:43
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministerele nu vor pierde bani în bugetul din 2024, ci vor exista chiar majorări în unele situații, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, luni, în cadrul unor declarații de presă.

Marcel Ciolacu, despre bugetul pe 2024 și situația de la CNAS

Întrebat ce ministere vor pierde bani anul viitor, premierul a explicat: „Niciun minister nu pierde niciun ban. Ministerele care au mai puțin bani sunt cele care au finalizat investițiile și au avut banii pentru cofinanțare anul acesta (…). La Ministerul Transporturilor este o majorare consistentă. Avem o majorare și la Ministerul Sănătății, aproape 26%, și la Ministerul Transporturilor 30%”.

„Este o majorare și la Casa de Sănătate și am ajuns la cifra – nu e prima oară când vă spun – de 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate, dar trebuie să găsim cât mai corect cum se cheltuie acești bani, pentru că eu unul m-am săturat să văd la televizor breaking news-uri că nu există bani de medicamente, că nu s-au plătit spitalele, că nu s-au plătit programele, când noi alocăm 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate”, a continuat Marcel Ciolacu.

„Trebuie, în primul și în primul rând, o digitalizare să știm foarte bine în timp real unde se cheltuie banii și cum se gestionează banii. Sunt ferm convins că e una dintre priorități, atât a Guvernului, cât și a statului român, digitalizarea de la Casa de Sănătate”, a subliniat el.