Marcel Ciolacu, neagă posibila negociere cu PNL sau USR pentru alegerea lui Florin Iordache: „Eu nu ştiu cum au votat parlamentarii”

Publicat: 21 10. 2020, 23:37
Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul social – democraților a fost întrebat, în cursul serii de miercuri, în timpul unei conferințe de presă la sediul PSD, dacă ar fi existat o înțelegere în PSD și PNL sau USR, cu privire la susținerea lui Florin Iordache la Comitetul Legislativ.

Marcel Ciolacu a negat o negociere cu PNL sau USR privind votul, atunci când a fost întrebat: „Nu a existat această negociere”, a precizat el, potrivit Agerpres.

Mai mult decât atât, liderul social – democraților a reamintit că este dreptul constituțional al liberalilor și al membrilor USR de a contesta alegerea lui Florin Iordache.

„Eu ştiu că grupul PNL are peste 100 de membri, ştiţi şi dumneavoastră acelaşi lucru, iar domnul Zegrean a avut 41 de voturi. S-a întâmplat ceva. Eu nu ştiu cum au votat parlamentarii, a fost un vot secret şi nici nu am fost la Parlament în ziua respectivă”, a declarat el, potrivit sursei citate mai sus.

Marți, Parlamentul a decis numirea lui Florin Iordache ca președinte al Consiliului Legislativ, cu 185 de voturi pentru şi 43 contra. Augustin Zegrean, susţinut de PNL, a obţinut 41 de voturi pentru şi 187 contra.