Marcel Ciolacu: Mihai Tudose nu dorește să meargă comisar european, m-a refuzat. Victor Negrescu este una dintre opțiuni (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Mihai Tudose nu dorește să meargă comisar european, m-a refuzat. Victor Negrescu este una dintre opțiuni (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că Mihai Tudose nu dorește postul de comisar european al României, dar că Victor Negrescu „este una dintre opțiuni”.

Marcel Ciolacu, despre postul de comisar european

Întrebat dacă s-a hotărât care va fi candidatul desemnat, premierul a spus: „În perioada următoare urmează să avem discuții, să am și discuții directe cu doamna președintă a Comisiei, von der Leyen. Scrisoarea, normal, e adresată Președintelui României, fiindcă Președintele e membru al Consiliului European. Cum e și normal, Președintele a direcționat acea scrisoare către primul ministru, pentru că primul ministru desemnează comisarul. Posturile se negociază întâi în interiorul familiilor europene”.

„Prima opțiune este dacă fostul comisar România îl mai menține, lucru pe care l-am decis deja, nu mai menținem fostul comisar, doamna Vălean, care a fost la Transporturi”, a precizat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Mihai Tudose nu dorește să meargă comisar

Liderul PSD spune că Mihai Tudose a refuzat această propunere.

„Urmează în perioada următoare, în urma negocierilor din interiorul familiilor europene, împreună cu europarlamentarii și cu domnul Manda, să avem discuții în interior (…). Ce pot să vă spun foarte clar, și nu spun cu bucurie, colegul nostru Mihai Tudose nu dorește să meargă comisar. Am avut o discuție cu dânsul, a zis că vrea să rămână alături de echipă, fiindcă în momentul în care devii comisar nu mai ai dreptul să faci politică, trebuie să te retragi din politică, și Mihai, prietenul meu și al lui Claudiu, și al Olguței, și al lui Sorin, a decis să rămână împreună în echipa pe care o formăm cu toții. Cu alte cuvinte, m-a refuzat, așa, ca să fiu mai direct”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat despre Victor Negrescu, premierul a răspuns: „Este una dintre opțiuni”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`