Marcel Ciolacu: Mi-ar fi plăcut pentru România un Președinte precum Ioan-Aurel Pop. Îmi place foarte mult președintele Academiei și orice discuție pe care am avut-o cu dânsul a fost un plus, mai ales pentru mine

Publicat: 26 09. 2024, 13:49
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, a dezvăluit că i-ar „fi plăcut pentru România un Președinte precum Ioan-Aurel Pop”, actualul președinte al Academiei Române.

Ce a spus Marcel Ciolacu despre Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei

Liderul PSD a acordat un interviu pentru HotNews.ro și a vorbit, printre altele, și despre președintele Academiei Române.

„Fiecare, repet, ne raportăm la niște oameni, la niște personalități. A fost un președinte Havel, știm cu toții, în fosta Cehoslovacie, imediat după căderea comunismului. Am citit foarte mult și despre deciziile pe care le-a luat. A fost un exemplu pentru mine, ca și om politic, când s-a făcut acea trecere de la comunism la capitalism, și un om de echilibru. Era un om de cultură”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Mi-ar fi plăcut pentru România un Președinte precum Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei României, dar domnia sa nu a intrat în politică sau în această bătălie. Îmi place foarte mult domnul președinte al Academiei și orice discuție pe care am avut-o cu dânsul a fost un plus, mai ales pentru mine”, a adăugat premierul.