Marcel Ciolacu: Mergem la președintele României cu două variante pentru premier. Una este prin rotație, președinții PNL și PSD (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Mergem la președintele României cu două variante pentru premier. Una este prin rotație, președinții PNL și PSD (VIDEO)

Marcel Ciolacu a susținut o scurtă declarație de presă, duminică, după negocierile cu Florin Cîțu. Despre desemnarea unui premier, liderul social democrat a declarat că o variantă ar fi ca președinții PNL și PSD să ocupe funcția prin rotație.

„Urmează să mergem la președintele României cu două variante de premier. Prima variantă este prin rotație, președinții celor două partide, vom vedea varianta agreată de Președinte…Eu mi-aș dori ca fiecare dintre noi să ne respectăm atribuțiile constituționale pe acre le avem. Această este abordarea pe care o am…Nu am discutat cu președintele, nu m-a sunat nu l-am sunat… Este posibil, vom discuta [n.r. să fie ales din start un premier dintr-unul dintre cele două partide]. „, a declarat liderul PSD.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Președintele PSD a declarat că negocierile au ajuns la un acord privind prevederile legate de capitoulul Muncii.

„Am mai închis un capitol greu, cel de Muncă. Avem mai multe simulări, urmează să evaluăm impactul. Mai sunt încă două capitole – Justiție și Finanțe. 

Astăzi a fost doar Alina Ghorghiu, care este specializată pe Justiție, nu au fost nici Robert Cazanciu, nici Maia Teodoroiu. Avem 2-3 variante și așteptăm impactul să fie simulat. Asta înseamnă că sunt procente diferite. Săptămâna viitoare cred că vom fi în măsură să prezentăm fiecare capitol pe Muncă. Prezentăm acest capitol împreună, după ce avem impactul. Este un pachet integrat: pensii, alocații, salariul minim”. 

Exista o discrepanță imensă în societatea românească și încercăm să o echilibrăm

„Există active de lux în România şi noi considerăm că trebuiesc impozitate. Exista venituri excepționale. Dacă ajungi să câştigi peste un milion de euro, pe persoană fizică, vă dau un exemplu, e normal să existe o taxă de solidaritate. Nu a vorbim nimeni de taxe noi, ci de o taxă modica pe care şi-o pot permite anumite persoane să o plătească. Exista o discrepanţă imensă şi nu se atinge nimeni de veniturile clasei medii din România. Se vorbeşte mult în România de cota unică, dacă am putea lămuri care e cota unică pentru că eu nu o mai pot lămuri foarte bine, e şi 10, şi 16. Încercam să facem ordine în această abordare, să o echilibrăm, nu înseamnă că e taxa nouă. Cred că la acele excepţii din codul fiscal va trebui să renunţăm la un moment dat şi să avem un sistem unic. Luxul şi prostia, de obicei, se plătesc”, a mai spus Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`