Marcel Ciolacu: „Mâine PSD va depune moţiunea de cenzură la Parlament. Avem o propunere de premier”

Publicat: 16 08. 2020, 22:33
foto: Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seară, în cadrul evenimentului de lansare a candidaţiilor PSD la primăriile din Capitală, că Partidul Social Democrat va depune luni la Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

PSD depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

„Mâine PSD va depune moţiunea de cenzură la Parlament şi în cursul săptămânii vitoare va avea loc şi citirea moţiunii urmând să programăm votul”, a declarat Ciolacu, menționând și că social-democraţii vor merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier, care a fost deja stabilită, dar pe care nu a menționat-o.

Cu toate acestea, liderul PSD a menționat că decizia de desemnare a unui premier îi revine preşedintelui Klaus Iohannis.

„Când se depune o moţiune de cenzură este o decizie internă a PSD pe care am luat-o conform statutului cu colegii mei din ţară. Nu are nicio legătură depunerea moţiunii cu congresul şi cu alte lucruri”, a menționat Ciolacu, fiind întrebat de ce PSD nu a venit cu această moţiune de cenzură mai devreme.

Întrebat cu ce propunere de premier va merge la Palatul Cotroceni dacă această moţiune de cenzură va trece, Ciolacu a răspuns: “PSD este iniţiatorul moţiunii de cenzură şi categoric va veni şi cu o propunere de prim-ministru. Avem o decizie în ceea ce priveşte un nume de prim-ministru. Nu îl pot spune”.

Marcel Ciolacu a prezentat candidații PSD la primăriile din București

Președintele interimar al PSD, a prezentat, duminică, lista candidaților partidului la Primăria Generală a Capitalei și la primăriile de sector.

Ciolacu și-a prezentat echipa ca fiind „profesioniști, oameni integri, competenți, cu vastă experiență administrativă”.

Pentru Primăria Municipiului București candidează Gabriela Firea, care speră să obțină un nou mandat. Daniel Tudorache, Daniel Băluță, Daniel Florea și Gabriel Mutu vor și ei să-și înnoiască mandatele la primăriile sectoarelor 1, 4, 5 și 6. La Sectorul 2 candidează din partea PSD Dan Cristian Popescu, acum viceprimar acolo, iar la Sectorul 3 Aurelian Bădulescu, în prezent viceprimar al Capitalei.

„E o echipă coordonată de Primarul General, Gabriela Firea, o echipă de profesioniști, oameni integri, competenți, cu vastă experiență administrativă și chiar politică. Ei reprezintă siguranța că Bucureștiul va fi în continuare capitala îndreptată cu privirea către viitor. Vă doresc succes! Întreaga echipă PSD e alături de voi și încă o dată să le arătați de ceea ce sunteți în stare”, a lăudat CIolacu candidații partidului.

În ceea ce privește candidații PNL-USR/PLUS, Ciolacu a spus că aceștia reprezintă o echipă hibridă, însăilată după interesele de partid și de grup. Ciolacu a mai ținut să acuze Guvernul PNL că a aruncat asupra autorităților locale sarcina de a gestiona epidemia de coronavirus și redeschiderea școlilor în plină criză sanitară, asigurând că primarii PSD pot duce misiunea la îndeplinire.