Marcel Ciolacu: „Lucrăm la soluționarea problemelor pensionarilor mineri și a celor cu dizabilități. Îmi asum să rezolv problemele acestor oameni” (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Lucrăm la soluționarea problemelor pensionarilor mineri și a celor cu dizabilități. Îmi asum să rezolv problemele acestor oameni (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Captură video - Partidul Social Democrat / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, la începutul ședinței de Guvern majorarea plafonului de impozitare și în cazul pensiilor din sistemul național de ordine și siguranță publică:

“Aprobăm azi majorarea plafonului de impozitare și în cazul pensiilor din sistemul național de ordine și siguranță publică. Practic le aducem la același nivel cu celelalte pensii publice unde deja am legiferat ridicarea plafonului de le 2.000 la 3.000 de lei, începând cu 1 octombrie. Aproximativ 200.000 de români vor beneficia de această nouă măsură care este un act de echitate socială”.

Premierul a mai precizat că își asumă rezolvarea problemei pensiilor pentru mineri și persoanele cu dizabilități prin dialog cu Comisia Europeană:

“Lucrăm acum și la soluționarea problemelor pensionarilor mineri și a celor cu dizabilități. Îmi asum să rezolv problemele acestor oameni. Ei nu au nicio vină că statul a schimbat de mai multe ori regulile legate de pensionare din interese de moment. Însă, fiți siguri că voi rezolva prin dialog cu Comisia Europeană ajungând la o înțelegere corectă, nu prin acțiuni populiste, cu proiecte fantomă depuse acum în Parlament, ce modifică Legea asumată anul trecut prin PNRR și votată de toate partidele”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:16 - Mircea Geoană: Salut vestea că o tânără precum Roxana Mînzatu va avea o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene. Totuși, România merita un portofoliu cu mai multă greutate
19:02 - Peste 600 de apeluri la 112 au fost semnalate în ultimele patru luni privind prezența urșilor în Prahova. În ce zone au fost observate cel mai mult animalele sălbatice
18:56 - Nicușor Dan, declarații la un șantier „ilegal” din București: Traficul e generat de sute de investiții nelegale deja finalizate. Altele sunt în curs și instituțiile statului nu fac nimic. Privatul a făcut profitul (VIDEO)
18:46 - Haos în Beirut. Cel puțin 8 morți și mii de răniți, printre care numeroși membri ai Hezbollah, după ce le-au explodat pagerele. Și ambasadorul Iranului la Beirut a fost rănit (VIDEO)
18:33 - Care a fost cea mai populară stațiune montană din România, pe vremea Comunismului? Era destinația favorită a soților Ceaușescu
18:18 - Proiect PNL: Românii cu pensii sub 3.000 de lei vor primi gratuit adeverințele necesare la noua recalculare. Fenechiu: Am cerut procedură de urgență pentru adoptarea legii (VIDEO)
18:06 - Ce români vor beneficia de bani de la stat pentru încălzirea pe timpul iernii? Premierul Marcel Ciolacu a explicat: „Ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul”
17:57 - Reacția unui cunoscut vlogger român, după ce a mers în mai multe magazine din Ucraina și a văzut cum sunt prețurile: “Cam aceasta este situația” (VIDEO)
17:55 - Femeie în stop cardiorespirator după un accident între un autobuz și un autoturism în Suceava. Au fost răniți și doi copii
17:40 - Câți ani ar putea să stea după gratii individul care a dat foc unei clădiri de la Palatul Parlamentului. Ce a declarat Poliția