Marcel Ciolacu le cere parlamentarilor PSD să voteze Guvernul Orban: Să înțelegem această situație excepțională și să ne facem datoria (VIDEO)

Publicat: 14 03. 2020, 11:04
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, face apel la parlamentarii social-democrați ”să își facădatoria” și să voteze Guvernul PSD.

Într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook, Ciolacu dă asigurări ca va depune toate eforturile pentru ca România să aibă, începând de sâmbătă, un guvern funcțional.

”Voi face toate eforturile ca mâine să avem un guvern funcțional. Am avut în față o decizie foarte grea: să votăm un guvern care nu merită să fie votat sau să lăsăm să se prelungească o criză politică cu efecte asupra românilor”, a transmis Marcel Ciolacu.

El a invocat opoziția președintelui Iohannis față de un guvern PSD ca motiv pentru care social-democrații au ajuns să contribuie la instaurarea unui guvern al dreptei.

”Acum, în timp ce noi suntem în Parlament și căutăm soluții pentru a avea urgent un guvern cu puteri depline, reprezentanții PNL s-au izolat în vilele de protocol. Sunt sigur că cei care au greșit în această criză vor fi trași la răspundere pentru iresponsabilitatea lor. Chiar și așa, îi rog pe colegii din PSD să înțeleagă această situație excepțională și să ne facem datoria”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Miniștrii propuși de Ludovic Orban pentru a forma guvernul, aceiași ca în cabinetul anterior, sunt audiați sâmbătă dimineață în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Ulterior, va avea loc votul în plen.

Procedurile din Parlament au loc în condiții speciale din cauza coronavirusului.

Toți miniștrii trebuie să se prezinte cu o oră înainte, pentru afi testațipentru COVID-19.

După cum se știe conducerea PNL se află în autoizolare, iar miniștrii care se află în această situație vor fi audiațiprin videoconferință.

Votul va fi, de asemenea, unul inediat. Se va vota în grupuri de câte 20 de parlamentari, iar în sala de vot vor fi prezenți permanent chestorul care înmânează bilele și secretarul care consemnează prezența parlamentarilor la vot.

Marcel Ciolacu le cele parlamentarilor PSD să voteze Guvernul Orban: Să înțelegem această situație excepțională și să ne facem datoria