Marcel Ciolacu, la Congres: Au fost cazuri când munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției. În mandatul meu, PSD va rămâne strict pe agenda românilor (VIDEO)

Publicat: 22 08. 2020, 11:07
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacua susținut o declarație la Congresul PSD de sâmbătă, unde candidează pentru a obține poziția plină de președinte al formațiunii social-democrate. În prezent, el asigură interimatul funcției și, dacă va obține cel mai important post din partid, promite un viitor legat de valori precum „solidaritatea, echitatea și egalitatea de șanse pentru toți”, de „promovarea oamenilor integri, competenți și cu experiență în administrație”, cu „criterii de performanță pentru cei care ocupă funcții publice”, cu „toleranță zero față de corupție”, dar și cu „toleranță zero față de abuzuri”, într-o „strânsă colaborare cu familia social-democrată europeană”. „Reconstrucția PSD a început”, a fost mesajul lui Marcel Ciolacu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Principalele declarații făcute de Marcel Ciolacu, la Congresul PSD

  • România are nevoie de PSD. România are nevoie de o stângă puternică, are nevoie de siguranță, reconstrucție și creșterea nivelului de trai. Astăzi, doar PSD reprezintă stânga românească și valorile sale. Vrem să rămânem un partid conservator, care se uită mai degrabă în spate, în trecut, sau vrem să ne transformăm într-un partid modern, care se uită în viitor, spre progres?
  • Societatea românească s-a schimbat, la fel și așteptările românilor. Vrem să ascultăm dorințele oamenilor și nevoile lor de astăzi sau vrem să rămâne prizonierii vechilor metode de a face politică? PSD va continua să îi apere pe bunicii noștri, pe cei vulnerabili, pe mame și copii, pe tineriicare sunt la început de drum,dar trebuie să privim și mai departe, să fim aproape de toți românii din clasa de mijloc, lângă cei care muncesc în corporații, lângă antreprenori, lângă profesori, lângă medici, lângă cei din HoReCa, lângă cei care trudesc din greu la micile lor afaceri de familie, lângă fermieri și agricultori, lângă cei plecați peste hotare și care vor să se întoarcă în țară, lângă toți cei care au nevoie astăzi de noi.
  • Suntem puțin în această sală, dar foarte mulți în țară. Sunteți mulți care ați muncit enorm în partid. Ați avut, la fel ca mine, rezultate bune. Ați construit, la fel ca mine, organizații puternice, dar au fost cazuri când munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției. Nu ei sunt PSD, ei aparțin trecutului și trebuie, astăzi, să ne rupem de acest trecut. Justiția trebuie făcută în sala de judecată, nu la partid, nu la televizor, nu în spatele Administrației Prezidențiale. Reforma Justiției trebuie făcută de către profesioniști, de magistrați, de CSM, de asociațiile profesionale. O spun cu toată răspunderea, conștient că poate pierd voturile unora, care văd lucrurile altfel. În mandatul meu, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiția acolo unde îi este locul, în sala de judecată.
  • Astăzi, suntem hotărâți să lăsăm greșelile trecutului în spate, acolo unde le este locul. Astăzi, decidem viitorul social-democrației din România. Reconstrucția PSD a început. Viitorul PSD este legat de apărarea valorilor în care credem, solidaritate, echitate și șanse egale pentru toți. Viitorul PSD este legat de promovarea oamenilor integri, competenți și cu experiență în administrație. Viitorul PSD înseamnă criterii de performanță pentru cei care ocupă funcții publice. Viitorul PSD înseamnă toleranță zero față de corupție, dar și toleranță zero față de abuzuri. Viitorul PSD înseamnă o strânsă colaborare cu familia social-democrată europeană. Aceasta este calea noului PSD, calea unui partid de stânga, modern, european, cu privirea spre viitor și atent la nevoile cetățenilor.
  • Dragi colegi, sunt de 30 de ani în PSD și sunt mândru de asta. De fiecare dată când am fost la guvernare am luat măsuri economice corecte, care au generat locuri de muncă, creștere economică și venituri mai mari. Vreau cu toții să fim mândri, să fim mândri că facem parte din partidul care întotdeauna a pus oamenii pe primul loc. Trebuie să fim mândri că după un an foarte greu am rămas uniți și am rezistat în fața lui Iohannis și a unei coaliții de forțe care au avut tot timpul un singur obiectiv, dispariția PSD. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați rezistat acestor presiuni uriașe. Vă mulțumesc că în fața crizei sanitare ați ales să nu faceți politică demagogică, ci să faceți politica solidarității, să aveți grijă de sănătatea oamenilor. Vă mulțumesc pentru că v-ați mobilizat foarte repede și le-ați asigurat celor din linia I materialele și echipamentele de protecție necesare. Ați demonstrat încă o dată că oamenii sunt prioritatea PSD, oamenii și problemele lor.

Eugen Teodorovici, contracandidatul lui Marcel Ciolacu la șefia PSD, a fost acuzat că ar fi depus o candidatură neconformă cu statutul partidului

Marcel Ciolacu, actual președinte interimar, și fostul ministru Eugen Orlando Teodorovici sunt social-democrații care candidează la șefia PSD. Întrebat dacă este de părere căEugen Teodoroviciar trebui să intre în cursa pentru șefiaPSD, senatorul Robert Cazanciuca declarat: „Eugen Teodorovicia depus o candidatură pentru șefia partidului neconformă cu statutul partidului”.

Referitor la posibilitatea de validare a candidaturii, senatorul PSD Robert Cazanciuc explica: „O să discutăm în CEx, dar în comisia de validare din păcate – am fost în acea comisie de validare – domnul Teodorovici nu a depus nici măcar un document conform cu statutul. Nu a depus, spre exemplu, un document de sprijin din partea organizației din care face parte. Nu a depus echipa pe care domnia sa dorește să o aibă la conducerea partidului. Nu a depus un program politic pe care să îl poată vota colegii noștri. Nu a depus niciun document conform”.