Marcel Ciolacu, la Chișinău: Am sentimentul că am venit acasă, la un frate geamăn / Vom debloca banii pe proiecte pentru sprijinirea satului din Republica Moldova, să fie un sat european (VIDEO)

Marcel Ciolacu, la Chișinău: Am sentimentul că am venit acasă, la un frate geamăn / Vom debloca banii pe proiecte pentru sprijinirea satului din Republica Moldova, să fie un sat european (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Guvernul Românie va debloca banii pentru proiectele menite să sprijine satele din Republica Moldova, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, miercuri, la Chișinău, într-o conferință comună de presă cu omologul său, Dorin Recean.

Marcel Ciolacu, la Chișinău: Am sentimentul că am venit acasă, la un frate geamăn

Premierul României spune că se simte ca acasă la Chișinău.

„N-am un sentiment că am venit oficial la Chișinău și cred că același sentiment vă încearcă și pe dumneavoastră (pe premierul Dorin Recean al Republicii Moldova, n.r.) de câte ori veniți la București. Am sentimentul că am venit acasă și n-am venit la un frate mai mare sau mai mic, am venit la un frate geamăn, pentru că toate provocările prin care am trecut, instituționale, cu toate crizele suprapuse, provocări care s-au răsfrânt asupra românilor și dintr-o parte, și din alta a Prutului, trebuie abordate comun”, a declarat Marcel Ciolacu.

România și Republica Moldova, a continuat el, trebuie să găsească împreună cele mai bune soluții pentru a face față provocărilor care apar.

„Cred că suntem obligați ca împreună să punem un accent deosebit pe zona economică. Relațiile comerciale dintre România și Republica Moldova, anul trecut, s-au mărit cu 50%, am ajuns la aproape 3,6 miliarde de dolari, și cred că acesta este drumul corect. Mai mult, avem obligația, cu toate că războiul total incorect și nedrept pornit de către un dictator, Vladimir Putin, împotriva unui stat suveran va continua, trebuie ca să facem față acestor provocări împreună și să găsim cele mai bune soluții împreună pentru ca cetățenii pe care îi reprezentăm să vadă o creștere a nivelului de trai, o creștere în infrastructură, o creștere a traiului zilnic”, a adăugat prim-ministrul guvernului de la București.

„Eu vă garantez că nu mâine, în prima ședință de Guvern, dar în viitoarea ședință de Guvern se vor debloca banii pe proiecte în ceea ce privește apa potabilă, canalizarea, punctuale, pentru sprijinirea satului din Republica Moldova, să fie un sat european, etapă prin care România a trecut și mai are încă, prin programele operaționale, prin POIM, de făcut investiții”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie