Marcel Ciolacu, întrebat dacă PSD ar putea renunţa şi la funcţia de premier şi la Ministerul Finanţelor: „Eu cred că nu se poate aşa ceva”.

Publicat: 09 11. 2021, 13:30
Actualizat: 09 11. 2021, 13:35

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că echipele de negociere ale PSD şi PNL vor începe să discute despre uniformizarea programelor de guvernare.

„Astăzi se va face cred că echipa care să înceapă să uniformizeze cele două programe de guvernare, ale PNL şi PSD, dar va fi o întâlnire şi cu UDMR şi minorităţile, fiindcă această alianţă va fi formată, dacă se reuşeşte, din PSD, PNL, UDMR şi minorităţi”, a declarat, marţi, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD ar putea renunţa şi la funcţia de premier şi la Ministerul Finanţelor, Ciolacu a afirmat: „Eu cred că nu se poate aşa ceva”.

PNL și PSD vor negocia pentru formarea noului guvern

Conducerea PNL a decis începerea negocierilor cu PSD pentru formarea noului guvern. Liderii liberali au discutat pe această temă mai multe ore. Au fost 22 de voturi împotriva acestor negocieri.

Propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru ar trebui să fie Marcel Ciolacu, a declarat Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele social-democraților, răspunzând la o întrebare pe care a primit-o în conferință desfășurată vineri la sediul central al partidului.

Deocamdată însă cele două partide nu au anunțat oficial ccum vor fi distribuite funcțiile cheie în noul guvern.