Marcel Ciolacu, întâlnire cu Papa Francisc la Vatican. Premierul și-a exprimat „recunoștința pentru sprijinul acordat comunității românești din Italia și din întreaga Europă” (FOTO)

Marcel Ciolacu, întâlnire cu Papa Francisc la Vatican. Premierul și-a exprimat „recunoștința pentru sprijinul acordat comunității românești din Italia și din întreaga Europă” (FOTO)
Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Vatican, joi, 15 februarie 2024. Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a avut o audiență la Papa Francisc, joi, la Vatican, în contextul vizitei pe care o efectuează în Italia.

Marcel Ciolacu, declarații despre întâlnirea cu Papa Francisc

Premierul spune că i-a transmis Suveranului Pontif „recunoștința pentru sprijinul acordat comunității românești din Italia și din întreaga Europă”.

„Astăzi am avut ocazia specială să discut la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc și să-i exprim recunoștința pentru sprijinul acordat comunităților românești din Italia și din întreaga Europă”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, într-o postare pe Facebook.

Premierul s-a întâlnit și cu românii din Italia

Liderul social-democrat s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanții comunității românești din Italia.

„Va trebui să găsim soluții. Fiecare dintre dumneavoastră își dorește să se reîntoarcă, la un moment dat, în țara din care a plecat. Iubiţi, sunt ferm convins, poate mai mult decât mine, România, obiceiurile și tradițiile din România și doar printr-un parteneriat comun, un parteneriat între Guvern, un parteneriat între administrațiile locale, prin forumuri economice, măcar experiența pe care ați dobândit-o în Italia, de atâția zeci de ani și atât de necesară în România și pentru dezvoltarea României, mai ales în acest moment, poate încet-încet vă convingem, măcar pentru o perioadă de timp să veniți în România și să contribuiți la dezvoltarea României.”, afirma Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`