Marcel Ciolacu: Instituția prezidențială nu este nici malaxor de tocat vieți și nici agenție de turism personală. Paltonul prezidențial nu mai trebuie aruncat pe spinarea oamenilor (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Instituția prezidențială nu este nici malaxor de tocat vieți și nici agenție de turism personală. Paltonul prezidențial nu mai trebuie aruncat pe spinarea oamenilor (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Instituția prezidențială nu este nici malaxor de tocat vieți și nici agenție de turism personală, a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Congresul în care a fost reales la conducerea PSD și, totodată, validat drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale.

Marcel Ciolacu: Paltonul prezidențial nu mai trebuie aruncat pe spinarea oamenilor

„Trebuie să le spunem (românilor, n.r.) că în ultimii 20 de ani disprețul, sfidarea și nepăsarea față de oameni au fost accidente ale istoriei. Trebuie să le spunem că instituția prezidențială nu este nici un malaxor de tocat vieți și nici o agenție de turism personală. Trebuie să le spunem că democrația nu se conjugă niciodată cu verbul a urî. Ura este barosul celor care vor să dărâme, nu să construiască, a celor care vor să dezbine, nu să unească”, a declarat liderul PSD.

„Ura indusă în societate timp de 20 de ani trebuie să dispară. Tinerii trebuie să vadă că merită să lupți pentru ceva, nu împotriva cuiva. Avem nevoie de un Președinte care să facă politică de stat, nu politica unui partid, iar paltonul prezidențial nu mai trebuie aruncat pe spinarea oamenilor. Îmi doresc ca după 20 de ani să avem un Președinte care să muncească alături de oameni, pentru bunăstarea lor, pentru a reda speranța și încrederea oamenilor în binele comun”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Paltonul prezidențial nu mai trebuie aruncat pe spinarea oamenilor

„Timp de 20 de ani, Președintele a devenit dintr-un simbol al speranței doar o sursă de frustrare în societate. Acesta este adevărul (…). Vi s-a promis o Românie educată și ați primit un sistem de educație eșuat, în care copiii sunt mai expuși la droguri decât la carte. Adevărul este că onestitatea față de cetățeni a lipsit de la tribuna prezidențială în ultimii 20 de ani. Am avut Președinți cărora nu le-a păsat deloc de oameni. Este destul!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor