Marcel Ciolacu: Încercăm să dărâmăm Guvernul cu această moţiune de cenzură. O să trimitem textul şi celor de la AUR, poate au şi ei adăugiri

Publicat: 26 05. 2021, 23:26
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că textul moțiunii de cenzură, la care vor lucra social-democrații, va fi trimis şi parlamentarilor AUR, în cazul în care vor să vină și ei cu adăugiri. „Încercăm să dărâmăm Guvernul cu această moţiune de cenzură. E o diferenţă de 34 de voturi între Putere şi Opoziţie”, a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu, despre moțiunea de cenzură pe care o va depune PSD

„O să începem să lucrăm la text, o să trimitem textul şi la parlamentarii neafiliaţi, mai e şi grupul AUR şi o să le trimitem textul, poate au şi ei adăugiri la text, pentru că au anunţat deja că vor vota o eventuală moţiune de cenzură depusă în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, pentru TVR 1.

Ciolacu a spus apoi că PSD va încerca să „dărâme” Guvernul Cîțu cu această moțiune de cenzură și a ținut să le dea o replică celor care i-au acuzat pe social-democrați că nu au depus moțiunea mai devreme: „Încercăm să dărâmăm Guvernul cu această moţiune de cenzură. E o diferenţă de 34 de voturi între Putere şi Opoziţie. Tot aud această discuţie: de ce nu a depus PSD moţiunea până acum. Ce voiaţi, domn’le, să depunem moţiunea de cenzură după două săptămâni de la alegeri? Mai erau nişte plecaţi şi prin PSD la un moment dat, după ce a ieşit Iohannis cu 67% voiau să facem referendum să îl suspendăm”.

„După ce s-au terminat alegerile i-a strâns domnul Iohannis să aibă Guvernul său pe pierzători”, a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) încă nu a fost finalizat, deși Guvernul spune că îl va depune luni la Bruxelles. Întrebat dacă există, totuși, vreun proiect documentat și bugetat în PNRR, el a răspuns: „Eu nu am știință de așa ceva. Nu există!”.

Miercuri, la dezbaterea din Parlament pe tema PNRR, președintele PSD a anunțat că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu pe 14 iunie.