Marcel Ciolacu: În situații de criză, Guvernul poate să limiteze preţul unui produs pe care îl vinde un privat, dacă există o zonă de speculă

Marcel Ciolacu: În situații de criză, Guvernul poate să limiteze preţul unui produs pe care îl vinde un privat, dacă există o zonă de speculă

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, luni, că Guvernul poate să limiteze preţul unui produs pe care îl vinde un privat, asta în caz de criză și dacă există „o zonă de speculă” privind produsul respectiv.

Ciolacu, despre ipotetica limitare a prețului unui produs

Întrebat dacă Guvernul poate limita preţul unui produs pe care îl vinde un privat, Marcel Ciolacu a răspuns: „În situaţii de criză, da. Dacă Guvernul constată că există o zonă de speculă pe acel produs, mai ales când te adresezi populaţiei, da”.

Liderul PSD a insistat apoi că guvernele au această posibilitate pe o perioadă limitată de timp.

Mai mult, Ciolacu a spus că guvernele chiar au obligația de a interveni: „Când are un impact mare asupra populaţiei, Guvernul e obligat chiar să intervină, pe o perioadă limitată, nu venim cu alt regim”.

Ciolacu, despre plafonarea prețului la lemnul de foc

Acesta a vorbit apoi despre Ordonanța de Urgență recent adoptată de Guvernul Ciucă privind plafonarea prețului la lemnul de foc, punctând că aici ar fi putut să apară o „zonă de speculă”.

„Ordonanţa o să vină în Parlament şi dacă se impun modificări o să le facem”, a mai precizat Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`