Marcel Ciolacu: În acest moment, PSD nu are 233 de voturi. Nu s-a făcut cvorumul (VIDEO)

Publicat: 31 08. 2020, 16:49
foto: Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut o serie de precizări, luni, în contextul în care nu a fost întrunit cvorumul pentru ședința în care plenul reunit al Parlamentului trebuia să dezbată și să voteze moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Orban.

Referitor la una din pozițiile sale anterioare, când a sugerat că PSD și-a asigurat sprijinul a 250 de deputați și senatori astfel încât moțiunea de cenzură să fie adoptată, Marcel Ciolacu a afirmat:„Astăzi nu au fost. După cum ați văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorumul, de a se da un vot pe moțiune. Eu v-am spus că dacă se va da vot pe moțiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moțiune”. „Afost o strategie a PNL de a nu se face cvorum”, a mai adăugat președintele social-democraților.

„În acest moment, PSD nu are 233 de voturi. Am încercat să creăm o majoritate. Nu s-a făcut cvorumul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat cum se va replia PSD, Marcel Ciolacu a răspuns: „Categoric, vom lua o decizie politică și vă vom anunța”.

Totodată, președintele PSD a subliniat că își menține decizia de a propune partidului excluderea celor cinci social-democrați care au lipsit de la ședința de luni. Întrebat ce crede despre precizările făcute de senatoarea Carmen Dan, care s-a numărat printreabsenți, el a declarat: „Cred că cel mai bine e să venim cu precizări în interiorul partidului”. Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Roxana Pațurcă și Dan Ciocan sunt ceilalți social-democrați absenți.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

ParlamentariiPSDse îmbolnăvesc câte unul la jumătate de oră, spusese Victor Ponta

Anterior, Victor Ponta i-a ironizat pe social-democrați, declarând că deși teoreticar fi trebuit să existe 241 de voturi pentru moțiunea de cenzură, „la fiecare jumătate de oră” se îmbolnăvește câte un parlamentarPSD.

„Când văd şmenarii de laPSD, lideri de grup, care se ocupă de vândut voturi. Când nu o să văd şmenari şi vânzători şi conserve laPSD, nu o să mai cred (n.r. – că moţiunea este „un blat”). Însă noi am fost toţi aici, suntem toţi 24 aici prezenţi, am mai adus un vot pe carePSDnu putea să îl aducă şi noi vom vota pentru, dar la cum se îmbolnăvesc ei, câte unul la jumătate de oră, mi-e teamă. Noi nu am votat Guvernul ăsta.PSDşi-a mai dat jos guverne. Ăsta e un guvern pus dePSD. Să vină să şi-l dea jos”,a declarat liderul Pro România, citat de Agerpres.

Ce declarase Sorin Grindeanu despre absenți

La rândul său, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintelePSD, insistase anteriorcă parlamentarii social-democrați care lipsesc de la această ședință sau care votează împotriva moțiunii de cenzură nu mai fac parte din echipaPSD.

Întrebat dacă vor fi excluși dinPSDacești parlamentari, Grindeanu a răspuns:„(Dacă au lipsit) nemotivat. Eu v-am spus părerea mea personală, aceste decizii se iau în forurile statutare. Dar tot ce înseamnă acțiuni de acest tip ridică semne de întrebare și sunteți de acord cu mine. Aceste semne de întrebare vor fi elucidate. Din punctul meu de vedere, cei care azi nemotivat absentează sau votează împotrivă și sunt membriPSDînseamnă că nu se mai regăsesc înPSDși în echipa noastră”.

știre în curs de actualizare