Marcel Ciolacu: Implicarea PSD a dus la o schimbare majoră a destinului României. Sunt convins că vom adera la Schengen tot cu PSD la guvernare (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Implicarea PSD a dus la o schimbare majoră a destinului României. Sunt convins că vom adera la Schengen tot cu PSD la guvernare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a declarat marți, la conferința de alegeri a filialei partidului din Olt, că prezența PSD în actul guvernării a schimbat în bine direcția și destinul României. Acesta a dat exemple intrarea în NATO și UE și ridicarea MCV.

Ciolacu, despre realizările PSD la guvernare

„Nu s-a întâmplat nimic esențial în România fără ca PSD să fie la guvernare sau să aibă președintele țării. Nici intrarea în UE, intrarea în NATO, azi am scăpat și de MCV, tot cu PSD, cu legile trecute prin Parlament, când majoritatea o asigură PSD.

Sunt ferm convins că vom adera și la Schengen tot cu PSD (la guvernare). Lucrurile acestea nu sunt întâmplătoare.
Când adversarii noștri politici tot găsesc explicații că nu s-a întâmplat ceva, normal că PSD era de vină. Am avut și noi greșelile noastre, dar nu au fost greșeli care au schimbat destinul României, ba dimpotrivă. Implicarea noastră în actul de guvernare a dus la o schimbare majoră a destinului și direcției României.

Nu vreau să detaliez ce s-a întâmplat în doi ani de guvernare de drepata, că deja începem să vorbim de lucrurile bune pe care le facem în această guvernare”, a declarat președintele PSD.

Ciolacu, despre candidatul PSD la prezidențiale

Acesta a vorbit și despre competiția internă care va fi în PSD pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidențiale din 2024.

„Eu am promis clar: cutuma ca președintele partidului să fie automat și candidatul la președinție s-a terminat în PSD. Dacă nu înțelegem că am pierdut patru rânduri de alegeri și că am greșit în modul nostru de a funcționa, atunci înseamnă că n-am înțeles nimic.

Viitorul candidat al PSD la președințe nu va mai fi ales de un for de conducere de la București, ci printr-o competiție internă de fiecare dintre dvs. Cei care doresc să ajungă în cea mai înaltă funcție trebuie să vină în fiecare organizație, în fața dvs, și să obțină votul dvs.

Chiar dacă suntem prieteni, e normal să fie o competiție în partid. Confortul cred că e cea mai mare frână a progresului”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie