Marcel Ciolacu: Guvernarea PNL produce 600.000 de șomeri. În câteva luni, liberalii distrug tot ce se câștigase în trei ani cu PSD

Publicat: 02 07. 2020, 18:37
foto: Facebook

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, este de părere că „PNL a reușit să spulbere tot ce câștigase România” în trei ani de guvernare social-democrată. El a criticat aspru planul național de investiții și relansare economică propus de Executiv, numind programul o „farsă”.

Marcel Ciolacu critică PNL și Guvernul Orban

„Guvernarea PNL produce 600 de mii de șomeri. În câteva luni, liberalii distrug tot ce se câștigase în 3 ani cu PSD.Statistica oficială ne anunță că peste 628.000 de contracte de muncă au încetat definitiv în trei luni de pandemie (16 martie – 17 iunie). Iată factura incompetenței echipei Iohannis-Orban în a sprijini eficient economia.Practic, în 7 luni de mandat, PNL a reușit să spulbere tot ce câștigase România în 3 ani de guvernare PSD, când șomajul ajunsese la un minim istoric. Liberalii aruncă astfel țara înapoi în guvernarea Boc-Băsescu, în 2011. Doar în acel coșmar economico-social am mai avut un asemenea șomaj de 5,2%”, a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.

El susține că „guvernareaPNL nu reușește nici măcar să mențină numărul actual al angajaților din economie, în schimb, liberalii au putut să-și angajeze aproape 15.000 de pile la stat! De fapt, singura strategie anti-șomaj care funcționează în România de azi este să ai carnet de partid cu sigla PNL”.

„Când oamenii rămân pe drumuri îți trebuie mult cinism și tupeu să vorbești despre investiții faraonice în două cincinale.Liberalii insistă cu această farsă elogiată de un ministru drept «planul Marshall al PNL pentru România». Singurul răspuns care se potrivește la asta este unul apăsat: Marș cu hoția!”, a conchis Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD.

PSD a intrat în mai multe conflicte politice cu PNL, în timpul crizei COVID-19

PSD, principalul partid de opoziție, a criticat în repetate rânduri Guvernul Orban pentru strategia de răspuns la criza COVID-19, ba chiar a anunțat anterior că va depune o moțiune de cenzură odată cu ieșirea din starea de alertă. Una dintre nemulțumirile social-democraților se referă la faptul că, la jumătatea lunii iunie, liberalii au prelungit starea de alertă fără ca Parlamentul să mai dea un vot în acest sens.

„Părerea mea este că acea cale aleasă de PNL, aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament e cea mai proastă. Într-un fel au impus prin forță această stare de alertă, fără o dezbatere parlamentară și, nu numai, chiar fără o dezbatere publică. Acest glob de sticlă pe care l-au creat în jurul informațiilor, câtă lume e testată – nimeni nu știe câți români au fost testați până acum. În 4 iunie au făcut 13.000 de teste și au dat că au avut 238 de cazuri (n.r. – confirmate noi), asta înseamnă 1,77%. Pe 8 iunie, când se apropia votul la starea de alertă au testat cel mai puțin, 3.000 de români, și au dat că au fost descoperiți 125, adică 4,3%. Deci e clar că se joacă cu cifrele. Vreau să îi spun domnului Orban foarte clar, poate noi, politicienii, mai mințim, dar cifrele nu mint niciodată”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.