Marcel Ciolacu, după vizita în Pechea: Sunt peste 5.000 de case afectate. Le vom reface pe toate / Patru clădiri modulare pentru elevii din județul Galați afectați de inundații (FOTO, VIDEO)

Marcel Ciolacu, după vizita în Pechea: Sunt peste 5.000 de case afectate. Le vom reface pe toate / Patru clădiri modulare pentru elevii din județul Galați afectați de inundații (FOTO, VIDEO)
Sursa foto: Facebook - Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, s-a deplasat în comuna Pechea și anunțat că Guvernul va reface cele peste 5.000 de case afectate de inundații și va pune la dispoziție patru clădiri modulare astfel încât copiii din județul Galați să poată învăța temporar în ele în cazul în care unitatea lor de învățământ a fost afectată de calamitate.

Marcel Ciolacu: Vom reface cele peste 5.000 de case afectate de inundații

Premierul a fost în comuna Pechea, una dintre localitățile afectate de inundațiile severe din acest weekend.

„«Ne-a murit tot aici!!» – Nimic nu poate alina suferința oamenilor din Pechea, care și-au pierdut, în câteva ore, tot ce au agonist o viață întreagă. Am fost acolo să mă uit în ochii lor și să le spun că nu îi voi dezamăgi! Sunt peste 5.000 de case afectate. Le vom reface pe toate!!”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, într-o postare pe Facebook.

Ce a spus despre clădirile modulare pentru copii

Premierul a promis patru clădiri modulare cu capacitate de 80-100 de persoane fiecare și grupuri sanitare.

„Astăzi, oamenii cu care am vorbit în localitățile din Galați afectate de inundații mi-au spus că o mare problemă este și cu copiii care nu mai au unde merge la școală.

De aceea, am dispus eliberarea urgentă de la Rezervele Naționale ale Statului a patru clădiri modulare în care copiii pot învăța temporar până când situația revine la normal. Fiecare clădire are o capacitate de 80-100 de persoane și este dotată cu grupuri sanitare.

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, căruia îi mulțumesc încă o data pentru implicare, se va ocupa de amplasarea rapidă a acestor școli temporare.

Copiii trebuie să aibă unde să învețe!”, a mai declarat liderul PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)