Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Florin Cîțu: Am sperat să avem o discuție mai aplicată. Nu am avut plăcerea din partea Guvernului României de a avea acces la PNRR. Sperăm să stabilim un calendar de prezentare în Parlament (VIDEO)

Publicat: 20 05. 2021, 17:01
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la finalul discuțiilor de la Guvern cu premierul Florin Cîțu, că în continuare, din punctul de vedere al social-democraților, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ”nu are o coerență și o viziune clară”.

Marcel Ciolacu, după discuțiile despre PNRR:Au fost prezentate niște principii și cam care este viziunea

”Am sperat să avem o discuție mai aplicată. Nu am avut plăcerea din partea Guvernului României de a avea acces, alături de partenerii sociali, la PNRR. Au fost prezentate niște principii și cam care este viziunea. Avem, până acum, o promisiune că ni se va trimite acest plan ca să putem discuta cu toții, și cu specialiștii, și să vedem cum găsim niște mecanisme clare și transparente de absorbție a acestor bani. Nu am avut detaliile reformelor, aveam și noi niște propuneri.

Din punctul nostru de vedere, în continuare, PNRR nu are o coerență și o viziune clară a anilor pe care îi trăim în acest moment. Nu cunoaștem concret de granturi vor mergecătre IMM-uri, către sindicate care sunt reformele, detalii despre zona de pensii. Este recomandarea Comisie de a avea acces la aceste informații.

Sperăm să deblocăm acest lucru și să stabilim împreună un calendar de prezentare a PNRR în Parlamentul României”, a spus Marcel Ciolacu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu:Noi am venit să-l ajutăm pe domnul Cîțu să iasădin impas

Liderul PSD a catalogat întâlnirea avută mjoi cu premierul drept una ”superficială”.

”Avem propuneri, noi am luat act de ce au dânșii în PNRR generic, nu în detaliu. Așteptăm totuși să-l primim și să discutăm cu specialiștii aplicat, pe fiecare domeniu. Așteptăm mecanismele transparente. Totuși, am asistat cu toții la un efort de centralizare al PNRR, nu de descentralizare. Noi venim, în continuare, cu ideea de descentralizare a acestui PNRR, nu de centralizare în pixul unui anumit ministru bun sau rău. (…)

A fost o întâlnire un pic superficială, un pic mai de sus, dar până la urmă s-a finalizat cu o promisiune. Tot întâlnim acest «vom face». (…) Noi am venit să-l ajutăm pe domnul Cîțu să iasădin impas pentru că deja au trimis două planuri pe care Comisia le-a respins. Dacă dorește să avem un plan acceptat de toată lumea, cred că este bine să continuăm această colaborare”, a mai spus Marcel Ciolacu.