Marcel Ciolacu, după discuţiile cu PNL: Suntem pe un drum corect, dacă suntem patrioți acesta este drumul spre formarea majorității (VIDEO)

Marcel Ciolacu, după discuţiile cu PNL: Suntem pe un drum corect, dacă suntem patrioți acesta este drumul spre formarea majorității (VIDEO)
Foto: Partidul Social Democrat / Facebook

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, după discuţiile cu PNL, că a avut o întâlnire bună cu liberalii în formarea unei majorități.

”Am avut o primă întâlnire cu colegii de la PNL, am cerut să fie o întâlnire serioasă și aplicată pe cerințele românilor. Nu am avut o discuție pe funcții și ministere. Printr-un efort comun și plan de guvernare coerent să ajuntem într-un ritm așteptat de români.

Cred că suntem pe un drum corect, şi dacă vom fi şi cinstiţi şi patrioţi, acesta este un drum care va duce către formarea unei majorităţi”, a declarat Ciolacu.

„A fost o discuţie privind propunerea de premier. Ne menţinem decizia PSD de a merge la consultări cu o propunere de premier. Atunci au venit mai multe soluţii pe care o să le analizăm fiecare dintre noi în interiorul partidului. A fost printre ele şi această soluţie, de a veni prin rotaţie”, a susținut Ciolacu.

”În weekend vom lucra la un program de guvernare, apoi vom încerca să uniformizăm cele două programe de guvernare. Sper că a fost o discuție serioasă și va fi în acest moment prioritate pentru fiecare dintre noi.

PSD a venit astăzi cu cele 100 de măsuri. Am cerut ministrului de Finanţe execuţia bugetară până în acest moment şi cred că prioritatea zero este să venim cu o lege pentru rectificarea bugetară în Parlament”, a afirmat președintele PSD.

Florin Cîțu, despre negocierile cu PSD

Florin Cîțu a declarat joi, după negocierile cu PSD pentru formarea unui nou guvern au fost găsite multe obiective comune, însă nu s-a ajuns la o concluzie.

„Am avut o primă discuție bună în care s-au discutat proiecte obiective și am încercat să găsim soluții la această criză. Vom merge înapoi în partid și vom discuta. Așa cum am spus este prima discuție, iar discuțiile despre funcții…au fost câteva discuții interesante, cu un premier care să se schimbe odată la 2 ani, dar nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească, de exemplu ce avem astăzi în România. Avem o criză în sănătate, în energie. Avem nevoie de un guvern. Dacă reușim cu PSD să facem acest lucru este ok”, a spus Florin Cîțu.

Totodată, Klaus Iohannis a declarat că va convoca noi consultări la Cotroceni după ce partidele vor ajunge la o concluzie privind o majoritate clară în Parlament.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`