Marcel Ciolacu, după discuția cu Olaf Scholz: România poate fi o destinație excelentă pentru companiile germane care iau în calcul să își mute activitatea din zonele afectate de conflict

Publicat: 03 04. 2023, 19:47
Actualizat: 03 04. 2023, 19:49
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu

România poate fi o destinație excelentă pentru companiile germane care iau în calcul să își mute activitatea din zonele afectate de conflict, a declarat Marcel Ciolacu, lider PSD și președinte al Camerei Deputaților, luni, după discuția purtată la București cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

Marcel Ciolacu (PSD), declarații după discuția cu cancelarul german Olaf Scholz

Cancelarul Germaniei, spune Marcel Ciolacu, a fost primul lider european care s-a exprimat public în favoarea intrării României în Schengen.

„I-am mulțumit astăzi cancelarului social-democrat al Germaniei, Olaf Scholz, pentru că a fost primul lider european care s-a pronunțat public în favoarea aderării României la spațiul Schengen. Mă bucur că România continuă să se bucure de susținerea unanimă a tuturor liderilor de stânga din Europa și sunt convins că împreună vom face pași importanți pentru ca țara noastră să își câștige acest loc binemeritat”, a scris președintele PSD, luni, pe Facebook.

Marcel Ciolacu consideră că organizarea unui forum economic româno-german va intensifica dimensiunea comercială a parteneriatului dintre cele două state.

„Trebuie să continuăm să lucrăm împreună pentru a dezvolta relațiile bilaterale româno-germane, atât la nivel politic, cât mai ales la nivel economic. În acest sens, sunt convins că organizarea unui forum economic româno-german în următoarea perioadă va contribui la intensificarea dimensiunii comerciale a parteneriatului nostru. În plus, cred că România poate fi o destinație excelentă pentru companiile germane care iau în calcul să își mute activitatea din zonele afectate de conflict”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Un subiect de discuție a fost și Republica Moldova.

„Am discutat cu oficialul german despre importanța strategică a menținerii eforturilor de sprijin pentru Republica Moldova în parcursul aderării la Uniunea Europeană și pentru a se proteja în fața amenințărilor hibride”, a mai spus Marcel Ciolacu.