Marcel Ciolacu, după cel mai recent bilanț epidemic: Toți trădătorii, fripturiștii și combinagii care au ținut Guvernul Orban în viață sunt reponsabili alături de PNL pentru acest dezastru

Publicat: 01 09. 2020, 16:42
Foto: Inquam Photos / George Calin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că secțiile de terapie intensivă din țară „gem de bolnavi”, iar „România a depășit China” la numărul cazurilor confirmate de COVID-19. „Pentru acest dezastru”, susține el, sunt răspunzători „toți trădătorii, toți fripturiștii, toți combinagii” care au ținut Guvernul Orban în viață „pentru a prinde un nou mandat pe lista de traseiști a PNL”.

Marcel Ciolacu, după cel mai recent bilanț epidemic

„Un nou record negativ – 60 de morți de COVID-19!Secțiile ATI gem de bolnavi, România a depășit China la numărul infectărilor. China!!Toți trădătorii, toți fripturiștii, toți combinagii care au ținut acest Guvern în viață pentru a prinde un nou mandat pe lista de traseiști a PNLsunt răspunzători alături de PNL pentru acest dezastru! La fel și toate partidele care au girat corupția, traseismul și prostia Guvernului PNL! Dezastrul este acum total! Cu economia pusă pe butuci, fără alocații dublate, cu pensii mărite în bătaie de joc, sub rata inflației, și cu o harababură totală în ceea ce privește începerea școlilor!Chiar dacă nu avem majoritate în Parlament, vom continua să luptăm și să venim cu soluții!”, a scris Marcel Ciolacu, marți, pe Facebook.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până acum, România a ajuns la un bilanț total de 88.593 de persoane confirmate cu COVID-19 și3.681 de decese legate de această boală infecțioasă, potrivit datelor prezentate marți de către Grupul de Comunicare Strategică.

Din lipsă de cvorum, moțiunea de cenzură depusă de PSD nu a mai fost nici dezbătută, nici votată

Mesajul lui Marcel Ciolacu vine la o zi distanță de momentul în care ședința în care plenul reunit al Parlamentului trebuia să dezbată și să votezemoțiunea de cenzură a fost anulată din lipsă de cvorum. Ulterior, Marcel Ciolacu anunța că va propune excluderea celor cinci parlamentari social-democrații care au absentat, și anumeCarmen Dan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Roxana Pațurcă și Dan Ciocan.

Referitor launa din pozițiile sale anterioare, când a sugerat că moțiunea de cenzură va fi adoptată cu 250 de voturi,Marcel Ciolacuafirma:„Astăzi nu au fost. După cum ați văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorumul, de a se da un vot pe moțiune. Eu v-am spus că dacă se va da vot pe moțiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moțiune”. „Afost o strategie a PNL de a nu se face cvorum”, a mai adăugat președintele social-democraților.

Întrebat ce crede despreprecizărilefăcute de senatoarea Carmen Dan, care s-a numărat printre social-democrații absenți de la ședința din Parlament, el declara: „Cred că cel mai bine e să venim cu precizări în interiorul partidului”.