Marcel Ciolacu, după aderarea Finlandei la NATO: „Alianța noastră este acum mai puternică și mai rezilientă”

Publicat: 04 04. 2023, 20:04
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, lider PSD și președinte al Camerei Deputaților, a salutat intrarea Finlandei în Alianța Nord-Atlantică, despre care spune că „este acum mai puternică și mai rezilientă”.

Mesajul transmis de Marcel Ciolacu (PSD) după aderarea Finlandei la NATO

Liderul PSD le-a urat „bun venit” finlandezilor, printr-o postare pe Twitter.

„Finlanda se alătură liniei de front în apărarea securității noastre comune și a valorilor democratice. Împărtășim respectul pentru libertate și hotărârea de a proteja sistemul internațional bazat pe reguli. Alianța noastră este acum mai puternică și mai rezilientă. Bun venit, Finlanda!”, a scris liderul PSD, marți, pe Facebook.

În următoarele luni ar urma să adere și Suedia, care încă nu a primit undă verde din partea Turciei și a Ungariei. Despre această situație a vorbit și col. (r) Ion Petrescu, marți, într-o intervenție la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

„Vom asista, după alegerile din 14 mai 2023 din Turcia, și la un proces prin care și Suedia va primi, întâi, votul parlamentului de la Ankara, apoi pe acela al legislativului de la Budapesta. Până în toamnă, vom avea 32 de state membre ale Alianței Nord-Atlantice, ceea ce înseamnă că, practic, Marea Baltică devine o mare NATO”, a declarat analistul militar, pe B1 TV.