Marcel Ciolacu, după aderarea Finlandei la NATO: „Alianța noastră este acum mai puternică și mai rezilientă”

Marcel Ciolacu, după aderarea Finlandei la NATO: „Alianța noastră este acum mai puternică și mai rezilientă”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, lider PSD și președinte al Camerei Deputaților, a salutat intrarea Finlandei în Alianța Nord-Atlantică, despre care spune că „este acum mai puternică și mai rezilientă”.

Mesajul transmis de Marcel Ciolacu (PSD) după aderarea Finlandei la NATO

Liderul PSD le-a urat „bun venit” finlandezilor, printr-o postare pe Twitter.

„Finlanda se alătură liniei de front în apărarea securității noastre comune și a valorilor democratice. Împărtășim respectul pentru libertate și hotărârea de a proteja sistemul internațional bazat pe reguli. Alianța noastră este acum mai puternică și mai rezilientă. Bun venit, Finlanda!”, a scris liderul PSD, marți, pe Facebook.

În următoarele luni ar urma să adere și Suedia, care încă nu a primit undă verde din partea Turciei și a Ungariei. Despre această situație a vorbit și col. (r) Ion Petrescu, marți, într-o intervenție la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

„Vom asista, după alegerile din 14 mai 2023 din Turcia, și la un proces prin care și Suedia va primi, întâi, votul parlamentului de la Ankara, apoi pe acela al legislativului de la Budapesta. Până în toamnă, vom avea 32 de state membre ale Alianței Nord-Atlantice, ceea ce înseamnă că, practic, Marea Baltică devine o mare NATO”, a declarat analistul militar, pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)