Marcel Ciolacu, după acuzațiile lui Liviu Dragnea: „Are nevoie de liniște”

Publicat: 15 07. 2021, 17:49
Actualizat: 15 07. 2021, 17:52
Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat / Foto: Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat, joi, după ce fostul lider al partidului, Liviu Dragnea a ieșit din închisoare.

„Îi urez multă sănătate domnului Liviu Dragnea. A fost o perioadă grea și cu siguranță acum are nevoie de liniște. Nu voi comenta declarațiile domniei sale. Este o persoană privată și are tot dreptul să își exprime opinii personale”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

„Nou IPSD va continua să fie preocupat de problemele reale ale românilor: scăderea nivelului de trai, creșterile de prețuri, înghețarea salariilor și pensiilor sau dezastrul în accesarea fondurilor europene”, a mai spus el.

Ce a declarat Liviu Dragnea la ieșirea din închisoare

„A fost o perioadă de doi ani și două luni de chin și suferință. Asta a fost și aici, abuzuri și umilință, și cea mai mare parte a populației a înțeles astăzi de ce a trebuit să ajung aici. Eu când am plecat, România era o țară prosperă, cu venituri mari pe care le aveau românii, o țară în care exista speranță, în care exista viitor. Din păcate, astăzi este o dictatură, dictatură feroce, este afectată serios libertatea de exprimare, este amanetat viitorul României cu asemenea datorii”, a afirmat Liviu Dragnea.

PSD, spune fostul lider-social democrat, a devenit „un partid de operetă”.

„Eu mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat, mi s-a cerut insistent în ultimele luni la instanță, când se va judeca eliberarea, să îmi recunosc vinovăția, ceea ce n-am acceptat, pentru că se dorea să se valideze acest dosar politic. Din păcate, nu există opoziție (politică, n.r.). PSD a devenit un partid de operetă, condus de oameni lași”, a adăugat fostul șef PSD.

Întrebat ce va face în perioada următoare și dacă va reintra în politică, el a răspuns: „O să muncesc la fiul meu. În primul rând, vreau să mă caut de sănătate și să văd ce mai pot repara din ce s-a stricat aici. Sănătatea mea a fost afectată într-un mod foarte serios, sper să găsesc soluții și să îmi revin. Voi munci la firma fiului meu. În ceea ce privește reintrarea sau nu în politică și cu asta închei, vreau să vă spun că o să tot vorbesc de aici înainte. În politică voi intra dacă o să găsesc răspunsul la două întrebări – dacă mai am cu cine și dacă mai am pentru cine”.

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare, joi, în contextul în care Tribunalul Giurgiu a admis cererea de eliberare condiționată din Penitenciarul Rahova, unde își ispășea condamnarea de 3 ani și 6 luni pe care o primise în 27 mai 2019 în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.