Marcel Ciolacu: Dorim în continuare să fie o coaliție mai largă, atât cu minoritățile, cât și cu UDMR. E normal să avem o abordare și în ceea ce privește performanța anumitor miniștri (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Dorim în continuare să fie o coaliție mai largă, atât cu minoritățile, cât și cu UDMR. E normal să avem o abordare și în ceea ce privește performanța anumitor miniștri (VIDEO)
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, liderul PSD și cel mai probabil viitorul premier al României, a vorbit despre structura următorului guvern și susține că se dorește în continuare „o coaliție mai largă, atât cu minoritățile, cât și cu UDMR”.

Marcel Ciolacu, primele declarații după demisia lui Nicolae Ciucă de la vârful Guvernului

Liderul PSD a susținut, luni, la Parlament, primele declarații de presă după demisia lui Nicolae Ciucă din funcția de prim-ministru.

„Din punctul meu de vedere, România are o democrație consolidată după acest gest făcut de domnul Nicolae Ciucă astăzi. Este pentru prima oară când liderii celor mai importante partide politice din România și-au ținut o promisiune făcută – și nu putem decât să ne lăudăm cu acest lucru, indiferent cum am privi lucrurile sau dacă cineva ar considera că nu a fost corect sau a fost corect”, a afirmat Marcel Ciolacu.

„În al doilea rând, mă bucur foarte mult că, în primul rând, fostul prim-ministru al României împreună cu mine am reușit până la urmă să găsim soluțiile cele mai bune pentru a stopa greva din învățământ astfel încât copiii să poată susține examenele conform programului cunoscut deja, fără mari modificări. Am convenit deja cu domnul Nicolae Ciucă ca în cursul zilei de vineri să continuăm discuțiile cu liderii de sindicat și cu ministrul Muncii pentru a respecta termenele promise, până pe 15 iulie, să finalizăm primele grile din învățământ din noua lege a salarizării”, a adăugat social-democratul.

Întrebat despre situația UDMR, Marcel Ciolacu a spus: „Acordurile politice se fac pentru a crea o majoritate. Majoritatea era deja făcută de către Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal, și am dorit în acel moment – și dorim în continuare – să fie o coaliție mai largă, atât cu minoritățile, cât și cu UDMR. Este normal, facem politică. În acest moment, avem și anumite performanțe ale unor miniștri și lucruri care au funcționat foarte bine”.

„Eu nu pot să fac abstracție în ceea ce privește în continuare Ministerul fondurilor și Ministerul Transporturilor. Știm cu toții ce s-a găsit în acele două ministere înainte și faptul că Sorin Grindeanu a reușit o performanță unică postdecembristă, sunt mi se pare peste 30 de miliarde contractări făcute pe această scurtă perioadă în care domnul Sorin Grindeanu a fost la Transporturi. E normal ca să avem o abordare și în ceea ce privește performanța anumitor miniștri pe anumite funcții”, a continuat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`