Marcel Ciolacu, despre situația deputatului Dorel Căprar, inculpat în dosarul șpăgilor de la PSD Arad: ”Eu nu sunt Ivan cel Groaznic. Să lăsăm democrația partidului să funcționeze”

Marcel Ciolacu, despre situația deputatului Dorel Căprar, inculpat în dosarul șpăgilor de la PSD Arad: ”Eu nu sunt Ivan cel Groaznic. Să lăsăm democrația partidului să funcționeze”

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național al social-democraților nu s-a discutat despre situația deputatului Dorel Căprar, care a fost inculpat în dosarul șpăgilor adunate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara pentru PSD Arad.

Ciolacu a declarat, la finalul ședinței CEx, că deputatul Dorel Căprar susține că el și familia lui se confrunță cu probleme emoționale după inculparea în acest dosar.

„Nu am citit cuvântul șpagă în niciun rechizitoriu. Eu știu că aceste rechizitorii nu sunt publice. Domnul Dorel Căprar azi s-a ridicat în ședință și a dat explicațiile dânsului, sub nicio formă elemente din dosar. Mi-a spus problemele emoționale prin care trece, atât el cât și familia. E aceeași situația ca și la mine în organizație, mandatele expiră. O să fie o decizie. Am toleranță zero la corupție, dar am toleranță zero și în ceea ce privește drepturile omului. Supremația legii și independența judecătorilor trebuie să fie clară. Eu nu sunt Ivan cel Groaznic. Nu am nici apucăturile. Să lăsăm democrația partidului să funcționeze. Nu să apară Ivan cel Groaznic. E posibil să vorbim despre o achitare și la domnul Căprar”, a declarat Marcel Ciolacu.

Șeful interimar al PSD a mai precizat că situația lui Căprar va fi discutată, iar o decizie se va lua în cadrul organizației PSD Arad.

„Veți vedea deciziile pe care o să le luăm. Eu v-am spus că se va lua o decizie democratică. Dumneavoastră îmi cereți să iau eu o decizie azi. Nu s-a discutat despre situația lui. Presupun că după 9 ianuarie, nu e așa de mult, când organizația de la Arad va lua niște hotărâri în interiorul organizației. Repet. Eu nu sunt în funcție de călău. Eu sunt într-o funcție de girant al unui Contres. Dacă vom lua decizii greșite vă rog să ne lăsați să le luăm și să ne judecați”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Deputatul PSD de Arad Dorel Căprar a fost chemat, vineri, la DNA Timişoara pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul şpăgilor de la PSD Arad.

Potrivit anchetatorilor, parlamentarul este acuzat de 12 infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, două infracţiuni de complicitate la luare de mită, trei infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie