Marcel Ciolacu: Doar Rusia mai are cotă unică în Europa / Trebuie să scoţi excepţiile de la toată lumea, ca să începi să scazi impozitarea muncii

Publicat: 02 05. 2023, 10:26
Actualizat: 02 05. 2023, 12:23
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu a declarat că, dintre țările europene, doar Rusia mai are cotă unică. „Dacă vrem să ne raportăm la Rusia economic, nu am nicio problemă”, a punctat ironic președintele PSD. Acesta a mai spus că taxele pe muncă în România sunt prea mari.

„Sunt secretari de stat, miniştri care nu se ridică la nivelul aşteptărilor, dar am depăşit nişte crize şi avem o stabilitate macroeconomică”, a mai ținut să precizeze liderul social-democraților.

Ciolacu explică de ce susține impozitarea progresivă

„Văd că e o încrâncenare… Mai există, cred, un singur stat european care nu are impozitarea progresivă. Să mă ierte partenerii mei, nu înseamnă că s-a ales praful de liberalism. Cota unică nu mai există. Eu am spus clar: întâi trebuie să îşi facă statul datoria şi ANAF să colecteze mai bine, ca să ajungem la o impozitare progresivă. Dar ca şi perspectivă nu e alta”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Acesta a ținut să precizeze că „doar Rusia mai are cotă unică”: „Dacă vrem să ne raportăm la Rusia economic, nu am nicio problemă”.

Amintim că, săptămâna trecută, premierul Nicolae Ciucă a sugerat că veniturile bugetarilor mai mari decât salariul președintelui țării ar putea fi supraimpozitate cu 16%.

Ce a spus Ciolacu despre impozitarea muncii

Președintele PSD a denunțat apoi „o impozitare inegală între impozitarea de capital şi impozitarea muncii”. El a reproșat astfel că taxarea pe muncă e prea mare.

„E una dintre cele mai mari din Europa. Trebuie să scoţi excepţiile de la toată lumea, ca să începi să scazi impozitarea muncii, cu deductibilităţi din impozitarea muncii așa încât să încurajezi oamenii să facă copii, să crească natalitatea şi aşa mai departe”, a mai spus Marcel Ciolacu.